Ingredients
- 2.75 dl Vetemjöl
- 150 g Smör
- 2.5 dl Naturell yoghurt
- 2 st Ägg
- 2 dl Strösocker
- 1 tsk Bikarbonat
- 2 tsk Kanel
- 3 tsk Pepparkakskrydda
- 1 tsk Vaniljsocker
Directions
En saftig och god mjuk pepparkaka. Ett en perfekt kaka att servera till adventsfikan, men för all del kan man servera den när man vill på året. Det som gör just den här pepparkakan extra saftig är att jag har i naturell yoghurt i smeten. Vill man ha en lite lyxigare smak kan man även ha i färsk riven ingefära i kakan. Servera kakan som den är eller med lingongrädde!
Jag gräddar kakan i en brödform(adlink) som rymmer 1.5 liter och är 25 cm x 11 cm x höjd 7 cm. Den passar perfekt till både limpor och kakor.
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 175 grader och klä en avlång brödform ca 25 cm lång. |
2 Done | Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker kanel och pepparkakakrydda och sikta ner i äggvispet. Vänd ihop med en slickepott. Vänd i yoghurten och smöret och vänd till en jämn smet. Häll över smeten i formen och grädda i ca 40 min. Håll koll efter 30 min. Gräddningstiden påverkas av storlek på form och ugn. |
3 Done | Låt kakan svalna och servera sedan som den är eller med lingongrädde! |
5 Comments Hide Comments
Så besviken på detta recept. Kakan blev helt döbakad trots att jag följde receptet. Allt åkte i soporna☹️
Tråkigt att höra!❤️ Öppnade du ugnen för tidigt? Hur är utgångsdatumet på bakpulvret?
Kakan stod inne nästan 45 min å bakpulvret var nytt.
Läste ett annat recept på mjuk pepparkaka och där stod det att man ej fick anv eco bakpulver då det jäser sämre
Hej! Har nu gjort 2 st av denna pepparkaka, lika god o fin båda gångerna, glömde dock vaniljsockret en gång men god ändå. Jag använder aldrig bakpulver till pepparkaka, alltid bikarbonat! Det kommer att bli fler bak frampå och tack för recept till denna goda kakan!