Ingredients
- 4 dl Morötter
- 2 st Ägg
- 2 dl Strösocker
- 1.75 dl Rapsolja
- 4 dl Vetemjöl
- 2.5 tsk Bakpulver
- 1 tsk Vaniljsocker
- 3 tsk Kanel
-
Glasyr
- 200 g Färskost
- 2 dl Florsocker
Directions
Goda och saftiga morotsmuffins med färskostglasyr. Morotskaka fast i muffinsform. Mina muffinsformar var medelstora och det gav mig 10-11 muffins. Använder du något mindre formar får du fler muffins och grädddningstiden kan förkortas en aning.
Steps
1 Done | FörbereldeserSätt ugnen på 200 grader. |
2 Done | Vispa upp ägg och socker fluffigt i ca 5 min. Skala och finriv morötterna. Vänd i de rivna morötterna tillsammans med oljan i äggfluffet. Blanda ihop de torra ingredienserna (mjöl, kanel, bakpulver och vaniljsocker) i en skål och sikta ner i de blöta ingredienserna. Vänd ihop till en jämn smet. |
3 Done | Fyll dubbla muffinsformar för extra stabila muffins med 3/4 smet. Du kan också använda muffinsplåt om du har det istället för dubbla lager med muffinspapper. Grädda muffinsen mellan 10-15 min. Jag gräddade mina i ca 13, men det varierar beroende på ugn så håll koll. |
4 Done | GlasyrBlanda ihop florsocker och färskost. Spritsa eller bre på avsvalnade muffins. |