Ingredients
-
4 dl Morötter
-
2 st Ägg
-
2 dl Strösocker
-
1.75 dl Rapsolja
-
4 dl Vetemjöl
-
2.5 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
3 tsk Kanel
-
Glasyr
-
200 g Färskost
-
2 dl Florsocker
Directions
Goda och saftiga morotsmuffins med färskostglasyr. Morotskaka fast i muffinsform. Mina muffinsformar var medelstora och det gav mig 10-11 muffins. Använder du något mindre formar får du fler muffins och grädddningstiden kan förkortas en aning.
Steps
1
Done
|
FörbereldeserSätt ugnen på 200 grader. |
2
Done
|
Vispa upp ägg och socker fluffigt i ca 5 min. Skala och finriv morötterna. Vänd i de rivna morötterna tillsammans med oljan i äggfluffet. Blanda ihop de torra ingredienserna (mjöl, kanel, bakpulver och vaniljsocker) i en skål och sikta ner i de blöta ingredienserna. Vänd ihop till en jämn smet. |
3
Done
|
Fyll dubbla muffinsformar för extra stabila muffins med 3/4 smet. Du kan också använda muffinsplåt om du har det istället för dubbla lager med muffinspapper. Grädda muffinsen mellan 10-15 min. Jag gräddade mina i ca 13, men det varierar beroende på ugn så håll koll. |
4
Done
|
GlasyrBlanda ihop florsocker och färskost. Spritsa eller bre på avsvalnade muffins. |