Ingredients
-
100 g Mandlar
-
70 g Cashewnöttersaltade
-
30 g Pistagenötter
-
2 dl Cornflakes
-
1 dl Ljus sirap
-
Övrigt
-
100 g Mörk choklad 55%
Directions
Supersmarriga nötbars som blir ett perfekt snacks eller mellanmål.
Nötterna går att variera, men ha gärna lita olika storlek på dem. Och tänk på att packa nötterna ordentligt i formen!
Nötter du kan variera med – jordnötter, hasselnötter, pecannötter, valnötter. Det går också att byta ut cornflakes till t ex rispuffar.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda alla ingredienser i en bunken. Krossa cornflakes lätt. Vänd i sirap och blanda väl. |
2
Done
|
Låt svalna helt innan du delar. Gärna i kylen. |
2 Comments Hide Comments
Gjorde dessa ikväll, sååå goda! Dock gick några sönder när jag skulle dela dom, några tips där? Var ändå noga med att pressa ihop smeten. En annan fråga, har du något tips på om man kan minska socker-/kolhydratsinnehållet på något sätt utan att tappa hållfastheten? ☺️
Låt de bli riktigt kalla i kylskåpet innan du delar så håller de ihop bättre.
Hmm kanske fibersirap?