0 0
Ugnsbakad saftig fläskytterfilé med rostad spetskål, potatis och bryntsmörsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fläskytterfilé
700 g Fläskytterfile
1 msk Japansk soya
1 msk Honung
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Rapsolja
Salt
Peppar
Glaze fläskytterfile
1 msk Honung
1 msk Rödvinsvinäger
1 tsk Kinesisk soya
1 msk Rapsolja
Peppar
Salt
Potatis och spetskål
500 g Fast potatis
1 st Spetskål
Sås
75 g Smör
1 dl Vispgrädde
2 dl Créme Fraiche
1 tsk Kinesisk soya
Salt
Peppar
1 msk Persilja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ugnsbakad saftig fläskytterfilé med rostad spetskål, potatis och bryntsmörsås

  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Fläskytterfilé

  • Glaze fläskytterfile

  • Potatis och spetskål

  • Sås

Directions

Share

Ugnsbakad fläskytterfilé med rostad spetskål, potatis och bryntsmörsås. Supersaftig fläskytterfilé som marinetas över natten och sedan ugnsbakas tills den uppnår 70 grader och blir perfekt.

Till fläskytterfilén serverade jag rostad spetskål och klassisk klyftpotatis samt en bryntsmörsås som passade så bra till.

Steps

1
Done

Fläskytterfilé

Blanda ihop ingredienserna till marinaden och marinera fläskytterfilen över natten eller helst i ett par timmar.

2
Done

Sätt ugnen på 175 grader och blanda ihop ingredienserna till glazen.
Stek den i en panna på hög värme så att den får en fin yta. Grädda sedan fläskytterfilen tills den uppnår en temperatur på 69-70 grader. Täck med folie medan du förbereder resten.

3
Done

Potatis och blomkål

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen. Salta, peppra och vänd runt i olja. Dela spetskålen, salta och ringla över olja. Lägg allt på en plåt och grädda tills både spetskålen och potatisen får fin färg. Om spetskålen blir klar tidigare så ta ut den och fortsätt grädda potatisen. Spetskålen är klar efter ca 20-25 min medan potatisen kan behöva lite till för att få en krispig yta.

4
Done

Bryntsmörsås

Bryn smöret. Vispa sakta ner vispgrädden medan du rör. Vänd ner creme fraichen och ha i soya, salt efter smak och lite svartpeppar. Låt reducera ner i ca 15 min. Rör om då och då. Avsluta med färsk finhackad persilja.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
god grekisk sallad
previous
God grekisk sallad
Friterad minimozzarella
next
Friterad minimozzarella
god grekisk sallad
previous
God grekisk sallad
Friterad minimozzarella
next
Friterad minimozzarella

One Comment Hide Comments

Add Your Comment