Ingredients
-
Jordgubbsås
-
500 g Frysta jordgubbar
-
1 dl Strösocker
-
Nutellaglass
-
2 liter Vaniljglass
-
2.5 dl Nutella
-
Topping
-
400 g Jordgubbar
-
25 g Mörk choklad 55%
Directions
Nutellaglasstårta med jordgubbssås och färska jordgubbar. Sommarens busenklaste och godaste dessert. Glasstårtan går att svänga ihop på nolltid och blir otroligt fin vid servering. En glasstårta räcker till ungefär 8-10 bitar. Jordgubbssåsen som blir över går bra att spara i kylskåpet. Den är lite god att ringla över yoghurt som över vaniljglass.
Du behöver en brödform 2 liter (adlink)
Steps
1
Done
|
JordgubbssåsLägg frysta jordgubbar och socker i en kastrull. Koka upp tills jordgubbarna tinat och blivit mjuka, rör om regelbundet. Mixa med stavmixer och sila av. Låt svalna och häll sedan upp i flaska. |
2
Done
|
NutellaglassPlasta i en brödfrom. Mixa glass med nutella i en stor skål. Bred ut i formen och frys in. |
3
Done
|
ServeringVält ut glassen på ett avlångt fat. Toppa med jordgubbar och riven choklad. Avsluta med att ringla över jordgubbssås. |