Ingredients
-
Såsen
-
1 dl Oystersås
-
2 msk Kinesisk soya
-
3 msk Japansk soya
-
3 msk Fisksås
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 tsk Farinsocker
-
Wok
-
400 g Tofu
-
500 g Risnudlar
-
2 st Paprika röd
-
2 st Broccoli
-
1 st Pak choi
-
Topping
-
2 dl Jordnötter
-
3 st Salladslök
-
Lime
Directions
Pad See Ew med tofu. Pad see ew är väldigt likt pad thai. En pad rätt består alltid av stekta nudlar med ägg, det är det alla pad-rätter har gemensamt sedan varieras såserna och grönsakerna. I det här receptet har jag inte i ägg dock! I en klassisk pad see ew ingår kineisk broccoli men jag har gjort en liten egen twist och adderat paprika och pak choi samt topping. Tycker det blev väldigt gott och de breda nudlarna ger en extra bra konsistens!
Pad see ew med kyckling finns här
Steps
1
Done
|
SåsenBörja med att blanda ihop ingredienserna till såsen (japansk soya, kinesisk soya, fisksås och oystersås, farinsocker och vitlök). |
2
Done
|
TofunTärna tofun och ta 2 msk av såsen och marinera tofun i. Stek sedan i olja tills de får fin färg och ställ åt sidan. |
3
Done
|
Strimla paprika, pak choi och broccolin. Hacka upp all topping. Koka/blötlägg nudlarna enligt instrktionerna på paketet. Nu är det dags att steka! |
4
Done
|
Stek paprikan i olja i nån minut (den ska fortfarande ha ett krisp kvar). Tilltsätt sedan broccoli och pak choi och woka i några minuter till. Ha i tofun, nudlarna och såsen och försök blanda ihop allt val med hjälp av 2 slever. Strö över 1-2 tsk farinsocker och låt nudlarna stekas lite. Smaka av och tillsätt evenutellt lite mer av någon sås om det behövs. |
5
Done
|
Serveringservera woken med salladslök, jordnötter och lime! |