Ingredients
-
Pasta
-
Körsbärstomater
-
200g Parmaskinka
-
1 msk Balsamico
-
2 st Schalottenlök
-
3 st Vitlöksklyftor
-
50 g Smör
-
50 g Pinjenötter
-
3 msk Basilikafärsk
-
1.5 msk Olivolja
-
Salt
-
Peppar
-
Parmesansom topping
Directions
Parmapasta med vitlökssmörad pasta, ugnsrostade tomater, rostade pinjenötter och basilika. En supergod och lite lyxigare pasta. Vitlökssmöret tillsammans med pastan blir så gott! Du bara måste testa den här rätten 🙂 vill man göra den vegetarisk så kan man skippa parman.
Steps
1
Done
|
TomaternaBörja med att sätta ugnen på 200g. Skiva tomaterna och rör ihop med 1.5 msk olivolja, 1 pressad vitlök, 1 msk basilika, 1 msk balsamico, salt och peppar. |
2
Done
|
PastanKoka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skiva löken och parman. Stek löken i lite olja och lägg sedan i parman och stek i ca 4-5 min. Krydda med lite peppar. |
3
Done
|
PinjenötternaRosta pinjenötterna i en torr panna. Ställ åt sidan. |
4
Done
|
När tomaterna är färdigrostade. Blanda ner dem i pannan med parman och mosa dem lätt. |