Ingredients
-
400 g Fetaost
-
500 g Körsbärstomater
-
0.5 st Chili
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Schalottenlök
-
100 g Smör
-
400 g Tagliatelle
-
Peppar
-
Salt
-
Olivolja
Directions
En smörig tomatsås toppat med ugnsbakad fetaost och rostade tomater. Fetaost och tomater är en väldigt bra kombination i en sallad, men i en pasta passar de också väldigt bra ihop.
Steps
1
Done
|
Ugnsbakad fetaost och rostade tomaterVärm ugnen till 200 grader. Lägg fetaosten i en ugnsfast form. Dela hälften av körsbärsstomaterna i klyftor och vänd dem i lite balsamico, olivolja och flingsat. Häll ner tomaterna i former och ringla över lite olivolja över både tomaterna och fetaosten. Baka i ca 20-25 minuter. |
2
Done
|
Smörig tomatsåsFräs chili och scharlottenlök i olivolja på medelvärme tills löken mjuknat en aning. Tillsätt då smör och vitlök och fräs i ett par minuter till utan att vitlöken tar färg. |
3
Done
|
Dela tomaterna och tillsätt dem i pannan tillsammans med salt och peppar. Låt puttra till tomaterna är mjuka och släppt vätska (ca 10 min). Smaka av. När pastan är klar, spara 1 dl av pastavattnet. Vänd ner pastan och pastavattnet. |
4
Done
|
Servera pastan med den bakade fetaosten och rostadetomaterna. (toppa även med basilika och pinjenötter för extra smak och konsistens, men det är valfritt) |