Ingredients
-
250 g Kantareller
-
25 g Smör
-
200 g Ricotta
-
0.5 st Citronskal
-
Gremolata
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1.5 dl Parmesan
-
1 st Citronsaft
-
1 dl Persiljafärsk
-
0.5 dl Olivolja
-
Salt
-
Övrigt
-
300 g Pasta
-
att toppa med Parmesan
Directions
En enkel och god pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata. Gremolata är en italiensk blandning av persilja, vitlök, olivolja och citron men jag har även i parmesan. Smakerna gifter sig väldigt bra tillsammans!
Steps
1
Done
|
Gremolata med parmesanMixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och mer citron om det behövs! |
2
Done
|
KantarellernaAnsa kantarellerna och stek i smör tills de mjuknat och fått lite färg. Salta lätt. |
3
Done
|
Vispa upp ricottan med en nypa salt och ca 1 tsk citronskal. Den blir krämigare och något luftigare efter att du vispat upp den i en skål. |
4
Done
|
ServeringKoka pastan och vänd i lite olja. Servera med smörstekta kantareller, klickar av ricottan och klickar av gremolata! |