Ingredients
-
Pajdeg
-
3 dl Vetemjöl
-
125 g Smör
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 tsk Strösocker
-
2 msk Vatten
-
Fyllning
-
125 g Smör
-
3 dl Ljus sirap
-
1 dl Strösocker
-
1 msk Majsstärkelse
-
1 msk Vetemjöl
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 nypa Salt
-
2 Äggrumstempererade
-
200 g Pecannötter
-
Tillbehör
-
Vaniljglass
Directions
Pekanpaj – en klassisk amerikansk paj med mjuk kola och crunch från pecannötter. Låt pajen sätta sig och servera med en kula vaniljglass och få en toppengod efterrätt!
Steps
1
Done
|
PajdegenBörja med pajdegen. Blanda alla ingredienser och nyp ihop till en jämn pajdeg. Om man inte väger smöret så behövs ibland mer mjöl, så gå lite på känsla här. Klä ut degen i en pajform och låt seden pajen stå i frysen medan du gör fyllningen. |
2
Done
|
FyllningSmält smöret i en kastrull - ha sedan i sirap, socker, majstärkelse, vetemjöl, vaniljsocker och salt. Blanda ihop och låt puttra i 1-2 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna. När kolan svalnat, vispa upp äggen i en bunke lätt (de får gärna vara rumstempererade) och häll sedan i lite åt gången i kolan samtidigt som du vispar. När äggen är i - hacka hälften av pecannötterna och vänd i kolan. |
3
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i 10 min. Sänk värmen till 175 grader. Häll i fyllningen i skalet och toppa sedan med hela pekannötter. Grädda pajen i ca 30-35 minuter. Låt den svalna och sätta sig (godast är den dagen efter). Servera pajen med en kula vaniljglass! |