1 0
Persiko- och hallonpaj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Botten
150 g Smör
3 dl Vetemjöl
0.5 dl Strösocker
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
Fyllning
3 dl Créme Fraiche
1 st Ägg
1.25 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
4 dl Frysta hallon
500 g Inlagd persika
Till servering
Vaniljglass

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Persiko- och hallonpaj

  • 70
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Botten

  • Fyllning

  • Till servering

Directions

Share

Persiko- och hallonpaj serverat med vaniljglass. Det här är en paj likt den klassiska ananaspajen som görs tillsammans med creme fraiche. Istället för ananas har jag tillsätt inlagda persikor och hallon. En väldigt god kombination som gifter sig perfekt. Det går utmärkt att göra med enbart hallon också.

Steps

1
Done

Pajskalet

Blanda alla torra ingredienser och arbeta sedan ihop med smöret. Har du en matberedare så kan du göra skalet med hjälp av den. Låt stå i kylen i minst 15-20 minuter och tryck sedan ut i en pajform som är 26-27 cm.

2
Done

Fyllning

Sila av och grovhacka persikorna. Vispa ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ananasen och sedan frysta hallon. Vänd ner i pajskalet.

3
Done

Grädda

Grädda pajen i mitten av ugnen på 175 grader i 35-40 minuter.

4
Done

Servera

Låt pajen stelna och sätta sig. Servera pajen med vaniljglass alternativt vaniljsås!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Nötbars med choklad
next
Fröbars med choklad
previous
Nötbars med choklad
next
Fröbars med choklad

One Comment Hide Comments

Add Your Comment