Ingredients
-
Botten
-
150 g Smör
-
3 dl Vetemjöl
-
0.5 dl Strösocker
-
1 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Fyllning
-
3 dl Créme Fraiche
-
1 st Ägg
-
1.25 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
4 dl Frysta hallon
-
500 g Inlagd persika
-
Till servering
-
Vaniljglass
Directions
Persiko- och hallonpaj serverat med vaniljglass. Det här är en paj likt den klassiska ananaspajen som görs tillsammans med creme fraiche. Istället för ananas har jag tillsätt inlagda persikor och hallon. En väldigt god kombination som gifter sig perfekt. Det går utmärkt att göra med enbart hallon också.
Steps
1
Done
|
PajskaletBlanda alla torra ingredienser och arbeta sedan ihop med smöret. Har du en matberedare så kan du göra skalet med hjälp av den. Låt stå i kylen i minst 15-20 minuter och tryck sedan ut i en pajform som är 26-27 cm. |
2
Done
|
FyllningSila av och grovhacka persikorna. Vispa ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ananasen och sedan frysta hallon. Vänd ner i pajskalet. |
3
Done
|
GräddaGrädda pajen i mitten av ugnen på 175 grader i 35-40 minuter. |
4
Done
|
ServeraLåt pajen stelna och sätta sig. Servera pajen med vaniljglass alternativt vaniljsås! |
One Comment Hide Comments
Detta blev söndagsfika här hemma. Supergott, tack!