Ingredients
-
1 burk Löjromeler valfri rom
-
4 dl Créme Fraiche
-
150 g Ost
-
0.5 dl Dill
-
1 st Rödlök
-
FlingsaltEfter smak
Directions
God och lyxig pizza med löjrom, creme fraiche, rödlök och dill. Anledningen till att den heter pizza bianco är att den inte innehåller tomatsås och därför blir en så kallad vit pizza.
Här har jag ett gott recept på pizzadeg som kräver en våg: Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg
Och här är ett annat gott pizzadeg recept som inte kräver våg: Luftig, krispig och god pizzadeg
Steps
1
Done
|
DegenSe länkarna ovan för recept på god deg. |
2
Done
|
PizzanSätt ugnen på 250 grader gärna med en plåt i som du kan lägga pizzan på. Hacka rödlöken och dillen så du har all topping redo. |
3
Done
|
Kavla ut degen och skapa kanter med fingrarna. Bre på creme fraiche så de täcker ända fram till kanterna. Lägg på riven ost. Grädda pizzan i ca 10 min eller tills den fått fin färg. |
One Comment Hide Comments
Favorittoppingen till en pizza bianca.
I Sverige får den ofta heta bianco men i Italien är det korrekt att säga bianca. Det heter ju unapizza och det är ett feminint ord. Passa på att bli en av de korrekta här i Sverige.