Ingredients
-
Fyllning
-
500 g rabarber
-
3 msk Majsstärkelse
-
0.75 dl Strösocker
-
Smulet
-
100 g Smör
-
1 tsk Bakpulver
-
2 dl Vetemjöl
-
3 dl Havregryn
-
1 dl Strösocker
-
100 g Vit choklad
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 nypa Salt
-
Tillbehör
-
Vaniljsås
Directions
Rabarberpaj med knäckigt crumble med vit choklad. En jättegod paj som får extra god smak av vit choklad. Täcket är smuligt med samtidigt lite knäckigt. Det heller inte för sött som man kan tror då jag dragit ner på mängden strösocker i täcket. Servera sedan med vaniljvisp eller vaniljsås.
Rekommenderar att köpa ett bättre märke på vit choklad för att få en godare smak, Odense eller Fazer funkar bra t ex.
Steps
1
Done
|
FyllningSkölj och skiva rabarern 1cm breda skivor. Blanda med majstärkelse och socker. |
2
Done
|
TäckeSmält smöret. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och en nypa flingsalt. Rör ihop och vänd sist i grovhackad vit choklad. |
3
Done
|
GräddaFördela täcket över rabarern. |
4
Done
|
ServeraLåt pajen svalna och servera sedan med vaniljsås alternativt vaniljvisp eller vaniljglass, |