0 0
Rabarberpaj med vit choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fyllning
500 g rabarber
3 msk Majsstärkelse
0.75 dl Strösocker
Smulet
100 g Smör
1 tsk Bakpulver
2 dl Vetemjöl
3 dl Havregryn
1 dl Strösocker
100 g Vit choklad
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
Tillbehör
Vaniljsås

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Rabarberpaj med vit choklad

  • 45
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Fyllning

  • Smulet

  • Tillbehör

Directions

Share

Rabarberpaj med knäckigt crumble med vit choklad. En jättegod paj som får extra god smak av vit choklad. Täcket är smuligt med samtidigt lite knäckigt. Det heller inte för sött som man kan tror då jag dragit ner på mängden strösocker i täcket. Servera sedan med vaniljvisp eller vaniljsås.

Rekommenderar att köpa ett bättre märke på vit choklad för att få en godare smak, Odense eller Fazer funkar bra t ex.

Steps

1
Done

Fyllning

Skölj och skiva rabarern 1cm breda skivor. Blanda med majstärkelse och socker.
Fördela i en rund form ca 20 cm i diameter eller en rektangulär/kvadratisk form ca 20x15 cm eller 20x20.

2
Done

Täcke

Smält smöret. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och en nypa flingsalt. Rör ihop och vänd sist i grovhackad vit choklad.

3
Done

Grädda

Fördela täcket över rabarern.
Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter. Täcker ska bli gyllene.

4
Done

Servera

Låt pajen svalna och servera sedan med vaniljsås alternativt vaniljvisp eller vaniljglass,

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Frasig kyckling med ris och kall currysås
next
Brownie cookies med Dumle
previous
Frasig kyckling med ris och kall currysås
next
Brownie cookies med Dumle

Add Your Comment