Ingredients
-
1 paket Snabbanudlar ramenJin ramen rekommenderass
-
2.5 dl Tteokbokki
-
3 tsk Gochujang
-
1 msk Japansk soya
-
0.75 liter Vatten
-
Topping
-
Salladslök
-
Gochugaru
-
Ost
Directions
Rabokki – Ramen + tteokbokki, en populär koreank snabbmaträtt. Rabokki består av ramennudlar och tteokbokki som är rice cakes. Tteokbokki kan liknas vid tjocka risnudlar. De får en mjukseg konsistens när de är kokta.
Rabokki går snabbt att laga och toppingen kan varieras. Jag toppade med ost, salladslök och gochugaru.
Tänk på att resultatet varierar beroende på vilka nudlar du använder. Jag använde Jin Ramen spicy.
Steps
1
Done
|
Blanda gochujang, japansk soya och kryddorna från nudelpaketet i en liten skål. Häll ner såsen i en djup panna. Tillätt vatten och koka upp. När vattnet kokat upp tillsätt nudlarna, tteokbokki (rice stickes) och lite av salladslöken. Koka upp tills nudlarna är kokta (3-4 minuter max). Smaka av och tillsätt eventuellt mer japansk soya om du vill ha mer salt. |
2
Done
|
Vill du toppa med ost å lägg på några skivor och sätt ett lock över kastrullen så osten smälter. |