Ingredients
-
3 st Paprika röd
-
400 g Körsbärstomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Schalottenlök
-
3 dl Grönsaksbuljong
-
1 dl Vispgrädde
-
1 tsk Strösocker
-
Olivolja
-
Salt
-
Peppar
-
Balsamico
-
Basilika creme fraiche
-
2 dl Créme Fraiche
-
0.5 dl Basilika
Directions
En soppa med rostad paprika och tomat. Väldigt enkel och smakrik. Du slänger ner alla ingredienser på en plåt, rostad och mixar sedan med grönsaksbuljong och kokar upp snabbt med grädde. Servera soppan med en krämig basilika creme fraiche!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikan och tomaterna. Dela löken. Placera allt på plåten och ringla över olivolja, balsamico. Peppra och salta. Pilla in lite vitlöksklyftor. Rosta i ca 25-30 min. |
2
Done
|
Ta ut grönsakerna och kasta ner i en mixer eller mixa med stavmixer. Mixa soppan och tillsätt sedan 2-3 dl buljong beroende på hur tjock soppa du vill ha. Häll över soppan i en kastrull och koka upp den med 1 dl grädde, smaka av med salt och peppar och balansera eventuellt upp soppan men någon droppe rödvinsvinäger. |
3
Done
|
Servera soppan med basilikacreme och något gott bröd. Basilika creme fraichen gör du genom att blanda creme fraiche, färsk hackad basilika och salt. |