Ingredients
-
Chokladbotten
-
2 st Ägg
-
2 dl Kakao
-
4 dl Vetemjöl
-
5 dl Strösocker
-
2 tsk Vaniljsocker
-
1.5 tsk Bikarbonat
-
2.5 tsk Bakpulver
-
4 dl Mjölk
-
2 dl Rapsolja
-
1 dl Kaffestarkt
-
Chokladganache
-
200 g Mörk choklad 55%
-
200 g Mörk choklad 70%
-
5 dl Vispgrädde
Directions
Saftig chokladtårta fylld med chokladganache. En riktig chokladröm!.Jag bakade bottnarna dagen innan och gjorde ganachen samma dag som jag monterade tårtan. Ganachen behöver hinna sätta såg så att den inte för rinning men heller inte för hård. Den ska vara bredbar! Toppa gärna tårtan med bär för att bryta av den söta chokladen.
Steps
1
Done
|
ChokladbottenSätt ugnen på 150 grader. Klä två springformar 20 cm i diameter med bakplåtspapper. |
2
Done
|
ChokladbottenLåt bottnarna svalna helt innan du delar dem. Du kan förbereda bottnarna dagen innan. Se till att plasta in dem ordentligt bara. |
3
Done
|
ChokladganachenBryt chokladen och lägg i en bunk. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och låt stå i 3-4 min. Vispa sedan långsamt för hand tills chokladen smält ihop. Låt ganachen sedan svalna och sätt sig i kylen. Ganachen ska fortfarande vara bredbar så låt den inte stelna för länge. Blir den för hård så kan du ta 1-2 msk av den och micra i 15 sek och sedan blanda med resten av ganachen så blir den lättare att bre |
4
Done
|
Gör tårtanDela varje botten i 2-3 beroende på hur många bottnar du vill ha. Bre på ganache på varje lager. Avsluta med att bre på hela tårtan. Lättast är det att bre med en tårtpalett. |