0 0
Saftig Chokladtårta med chokladganache – en riktig chokladdröm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Chokladbotten
2 st Ägg
2 dl Kakao
4 dl Vetemjöl
5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bikarbonat
2.5 tsk Bakpulver
4 dl Mjölk
2 dl Rapsolja
1 dl Kaffe starkt
Chokladganache
200 g Mörk choklad 55%
200 g Mörk choklad 70%
5 dl Vispgrädde

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saftig Chokladtårta med chokladganache – en riktig chokladdröm

  • 50 min
  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

  • Chokladbotten

  • Chokladganache

Steg

Dela
Annons:

Saftig chokladtårta fylld med chokladganache. En riktig chokladröm!.Jag bakade bottnarna dagen innan och gjorde ganachen samma dag som jag monterade tårtan. Ganachen behöver hinna sätta såg så att den inte för rinning men heller inte för hård. Den ska vara bredbar! Toppa gärna tårtan med bär för att bryta av den söta chokladen.

Steg

1
Färdig

Chokladbotten

Sätt ugnen på 150 grader. Klä två springformar 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan olja, ägg och mjölk och rör ihop för hand. Tillsätt sist kaffet. Fördela smeten i springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 25-40 min. Exakt hur länge beror på ugn. Mn håll koll. Jag gräddade mina bottnar i ca 30 min.

2
Färdig

Chokladbotten

Låt bottnarna svalna helt innan du delar dem. Du kan förbereda bottnarna dagen innan. Se till att plasta in dem ordentligt bara.

3
Färdig

Chokladganachen

Bryt chokladen och lägg i en bunk. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och låt stå i 3-4 min. Vispa sedan långsamt för hand tills chokladen smält ihop. Låt ganachen sedan svalna och sätt sig i kylen. Ganachen ska fortfarande vara bredbar så låt den inte stelna för länge. Blir den för hård så kan du ta 1-2 msk av den och micra i 15 sek och sedan blanda med resten av ganachen så blir den lättare att bre

4
Färdig

Gör tårtan

Dela varje botten i 2-3 beroende på hur många bottnar du vill ha. Bre på ganache på varje lager. Avsluta med att bre på hela tårtan. Lättast är det att bre med en tårtpalett.
Toppa med hallon eller jordgubbar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Nudlar med jordnötssmörig kycklingfärs
Yaki udon nudlar - enkelt och väldigt gott!
Nästa
Yaki udon nudlar – enkelt och väldigt gott!
Föregående
Nudlar med jordnötssmörig kycklingfärs
Yaki udon nudlar - enkelt och väldigt gott!
Nästa
Yaki udon nudlar – enkelt och väldigt gott!

Kommentera