Ingredients
-
750 g Nötfärs
-
1 st Gullök
-
1 dl Ströbröd
-
1 msk Oxfond
-
2 st Ägg
-
2 dl Mjölk
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Smöratt steka i
-
Sås
-
2.5 dl Vispgrädde
-
2.5 dl Mjölk
-
20 g Smör
-
1.5 msk Vetemjöl
-
2 tsk Kinesisk soya
-
1.5 tsk Kalvfond
-
Peppar
-
Timjan
-
Salt
-
Tillbehör
-
1 kg Potatis
-
Lingon
-
Ärtor
Directions
Pannbiff med brunsås, rårörda lingon, potatis och ärtor. En klassisker som aldrig sitter fel. Många olika ”komponenter” och lite tidskrävande men det är värt tiden!
Steps
1
Done
|
PannbiffBlanda ströbrödet och mjölken och låt svälla. Mixa löken. Blanda sedan färs, ströbrödsbladningen, ägg, lök, örtsalt, fond och peppar ordentligt. Stek sedan länge på medelhög till låg värme tills biffarna är genomstekta. Ös med smör då och då. |
2
Done
|
SåsSmält smöret och tillsätt mjölet. Tilssätt grädde och mjölk och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan skjuda i 4-5min. |
3
Done
|
Lingon och ärtorKoka valfri mängd ärtor |
4
Done
|
ServeraServera pannbiffarna med kokt potatis, ärtor, såsen och rårörda lingon. |
2 Comments Hide Comments
pannbiffarna blir lösa och håller inte ihop sig…
Tråkigt att det blev så! Stekte du på medel/låg/hög värme? och vilken färs använde du? Lät du ströbrödet svälla i mjölken?