• Home
  • Bullar
  • Saftiga semlor med hemmagjord mandelmassa
0 0
Saftiga semlor med hemmagjord mandelmassa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Degen
25 g Jäst
1 dl Grädde
75 g Rumstempererat smör
0.5 dl olja Rapsolja
3 dl Mjölk
1.25 dl Strösocker
1 msk Kardemumma
11 dl Vetemjöl
1 st Ägg
Mandelmassa
200 g Mandlar
1 tsk Kardemumma
2.25 dl Florsocker
5 msk Kall mjölk
Till servering
3 dl Grädde
Florsocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftiga semlor med hemmagjord mandelmassa

  • Medium

Ingredients

  • Degen

  • Mandelmassa

  • Till servering

Directions

Share

Saftiga semlor med hemmagjord mandelmassa. Supermjuka bullar, men perfekt vispad grädde och hemmagjord mandelmassa. Bullarna håller sig saftiga i 2-3 dagar, men rekommenderar att frysa in om du inte ska äta alla direkt.

För att få en fint vispad grädde gäller det att vispa kall grädde långsamt – det tar ca 10-15 minuter men du får en len och fluffig grädde.

Det här recept ger ca 10 semlor.

Steps

1
Done

Degen

Smula ner jästen i en bunke och lös upp med fingervarm grädde och mjölk. Tillsätt oljan, sockret och mortlad kardemumma och arbeta in mjölet 1-2 dl åt gången. När du nästan har haft i allt mjöl så tillsätt rumstempererat smör och arbeta ihop till en smidig deg i ca 15-20 minuter.
Lägg degen i bunke, täck med platsfolie och låt jäsa i 1h.

2
Done

Lägg ut degen på ett rent arbetsbord och dela degen i 9-10 lika stora bollar. (ca 80-100 g) vardera. Placera på en plåt och låt jäsa i ytterligare 20-30 min.
Värm mot slutet ugnen till 225 grader över och under värme.
Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter tills de är gyllene.

3
Done

Mandelmassa

Om du vill så kan du rosta mandlarna innan, men jag föredrar icke rostade!
Mixa mandlarna till ett mjöl. Tillsätt kardemumma och florsockret och mixa ihop. Tillsätt sedan mjölk tills du får önskad konsistens. Tänk på att den stelnar om du har den i kylen så låt den gärna vara rinnigare.

4
Done

Servera semlorna

Vispa kall grädde långsamt tills den är mjuk, len och fluffig.
Skär av locket av semlan, gröp ur lite innehåll och fyll med mandelmassa. Spritsa på grädde, sätt på locket och pudra över florsocker.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetarisk pad thai - autentisk
previous
Vegetarisk pad thai
Hemmagjorda piroger med fetaost och spenat - fluffiga och mjuka
next
Hemmagjorda piroger med fetaost och spenat – fluffiga och mjuka
Vegetarisk pad thai - autentisk
previous
Vegetarisk pad thai
Hemmagjorda piroger med fetaost och spenat - fluffiga och mjuka
next
Hemmagjorda piroger med fetaost och spenat – fluffiga och mjuka

Add Your Comment