Ingredients
-  Degen
-  25 g Jäst
-  1 dl Grädde
-  75 g Rumstempererat smör
-  0.5 dl olja Rapsolja
-  3 dl Mjölk
-  1.25 dl Strösocker
-  1 msk Kardemumma
-  11 dl Vetemjöl
-  1 st Ägg
-  Mandelmassa
-  200 g Mandlar
-  1 tsk Kardemumma
-  2.25 dl Florsocker
-  5 msk Kall mjölk
-  Till servering
-  3 dl Grädde
-  Florsocker
Directions
Saftiga semlor med hemmagjord mandelmassa. Supermjuka bullar, men perfekt vispad grädde och hemmagjord mandelmassa. Bullarna håller sig saftiga i 2-3 dagar, men rekommenderar att frysa in om du inte ska äta alla direkt.
För att få en fint vispad grädde gäller det att vispa kall grädde långsamt – det tar ca 10-15 minuter men du får en len och fluffig grädde.
Det här recept ger ca 10 semlor.
Steps
| 1 Done | DegenSmula ner jästen i en bunke och lös upp med fingervarm grädde och mjölk. Tillsätt oljan, sockret och mortlad kardemumma och arbeta in mjölet 1-2 dl åt gången. När du nästan har haft i allt mjöl så tillsätt rumstempererat smör och arbeta ihop till en smidig deg i ca 15-20 minuter. | 
| 2 Done | Lägg ut degen på ett rent arbetsbord och dela degen i 9-10 lika stora bollar. (ca 80-100 g) vardera. Placera på en plåt och låt jäsa i ytterligare 20-30 min. | 
| 3 Done | MandelmassaOm du vill så kan du rosta mandlarna innan, men jag föredrar icke rostade! | 
| 4 Done | Servera semlornaVispa kall grädde långsamt tills den är mjuk, len och fluffig. |