Ingredients
-
Sesamdressing
-
3 msk Sesamfrönrostade
-
2.5 msk Japansk soya
-
3 msk Ljus risvinäger
-
1 msk Sesamolja
-
1 msk Farinsocker
-
1 tsk Ingefära
-
2 msk Rapsolja
-
Salt
-
Chiliflakes
-
Till salladen
-
200 g Sashimi lax
-
1 st Pak choi
-
100 g Sockerärtor
-
1 st Morötter
-
0.5 st Gurka
-
2 dl Mango
-
1 st Avokado
-
Topping
-
Ärtskott
-
Gyoza skin (fryst dumplingsdeg)
Directions
En enkel och väldigt god sashimisallad med sesamdressing. Tunt skivad salmalax med massor av krispiga grönsaker, mango och avokado toppat med fritrade gyozablad och ärtskott. Istället för sesamdressing kan man också servera salladen med t.ex chili eller wasabimajonnäs.
Steps
1
Done
|
SesamdressingenRosta sesamfröna i en torr panna. Mixa tillsammans med resterande ingredienser. Smaka av med salt och chiliflakes. Dressingen ska ha smaka mycket då resterande kommer vara osaltat! |
2
Done
|
SalladenStrimla gurka, pak choi och morot. Tina mangon om du använder fyrst, dela laxen i tunna fina skivor och skiva avokadon. |
3
Done
|
Lägg upp salladen i tallrikar och ringla över dressing. Toppa med ärtskott och friterade dumplingsblad (dimplingblad som du strimlar i tunna skivor och slänger in i varm olja, de får poppar och får färg väldigt fort). |