0 0
Säsongswok september

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biff
300 g Lövbiff
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Japansk soya
1 tsk Bakpulver
Sås
1 dl Hoisinsås
2.5 msk Japansk soya
1 msk Kinesisk soya
1.5 tsk Strösocker
Övrigt
400 g Spetskål
400 g Blomkål
200 g Zucchini
250 g Äggnudlar
Topping
Sötsursås

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Säsongswok september

  • 40
  • Serves 5
  • Medium

Ingredients

  • Biff

  • Sås

  • Övrigt

  • Topping

Directions

Share

Säsongswok september bjuder på en wok med biff, blomkål, spetskål och zucchini. I det här receptet skippar jag oystersås och har istället hoisin. Det gör att det enkelt går att göra hela rätten vegetarisk om du bara byter ut biffen mot tofu.

Får du grönsaker över kan du rosta dem i ugn dagen efter och servera med en god sås och valfritt protein.

Steps

1
Done

Biffen

Strimla biffen. Blanda i en skål med olja, bakpulver och japansk soja. Låt marineras i 30 minuter.
Bakpulvret gör lövbiffen mer mör och mjuk.

2
Done

Sås

Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.

3
Done

Grönsaker

Hacka alla grönsaker i önskad form.

4
Done

Börja med att steka biffen på hög värme i olja. Ställ åt sidan. Koka nudlarna.

Stek sedan blomkål, morötter och zucchini tills de börjat mjukna något. Stek med soja. Tillsätt sedan spetskålen och woka lite till. När grönsakerna känns mjukare men fortfarande har krisp i sig vänd i nudlarna och såsen. Blanda med hjälp av två slevar. Rör ihop och vänd sedan i biffen. Woka ihop och ta sedan från värmen.

5
Done

Servera

Servera woken med sötsursås och eventuellt soja eller lime!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gnocchi i citronsås med kyckling
next
Plåtmiddag med sesampotatis och srirachamajonnäs
previous
Gnocchi i citronsås med kyckling
next
Plåtmiddag med sesampotatis och srirachamajonnäs

Add Your Comment