Ingredients
-
Kokosris
-
3 dl Jasminris
-
2.5 dl Kokosgrädde
-
7 dl Vatten
-
0.75 tsk Salt
-
Kycklingfärs
-
Olja att steka i
-
500 g Kycklingfärs
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lime
-
2 msk Japansk soya
-
2 msk Oystersås
-
1 tsk Kinesisk soya
-
2 dl Ärtor
-
3 st Salladslök
-
Topping
-
Jordnötter
-
Salladslök
-
Lime
Directions
Smakrik kycklingfärs med kokosris – en go och smarrig vardagsmiddag med kycklingfärs smaksatt med vitlök, lime, soja och oystersås. Till detta kokar jag ris i 2/3 koksgrädde och resten vatten. De ger en god och smarrig smak till riset.
Steps
1
Done
|
RisetSkölj riset och lägg över det i en kastrull. |
2
Done
|
KycklingfärsFräs färsen med skalet från limen och riven vitlök tills den är genomstekt. Tillsätt ärtor och stek ihop. |
3
Done
|
ServeraServera färsen med kokosriset. Toppa med jordnötter, lime och salladslök. |
2 Comments Hide Comments
Hej! Vi provade att laga denna rätt ikväll och det blev supergott! Det står i början av receptet att det ska vara oystersås i men det står inte med i ingredienslistan, hur ska det vara? Vi hade i lite på känn iallafall 🙂
Hej! SÅ roligt! Ledsen att jag missade att lägga in det – men ca 2 msk hade jag i. <3