Ingredients
-
1 huvud Blomkålett mindre
-
Kyckling
-
400 g Kycklingfilé
-
2 msk Japansk soya
-
1 msk Kinesisk soya
-
2 msk Farinsocker
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Övrigt
-
100 g Blandsallad
-
1.5 msk Olivolja
-
2 st Morötter
-
1 msk Balsamvinäger
-
Salt
-
Sötsursås
Directions
Snabb kycklingsallad med blomkål och sötsursås. Sötsyrlig kyckling, sötssursås och rostad blomkål. Enkel och god rätt som går snabbt att laga. Kycklingen blir lite sticky och gifter sig bra med den sötsurasåsen.
Steps
1
Done
|
BlomkålenSätt ugnen på 200 grader. Bryt blomkålen i små buketter. Lägg över blomkålen på en plåt. Ringla över olja och salta. Rosta sedan i ugnen i ca 25 grader. |
2
Done
|
KyckligenBlanda ihop ingredienserna till marinaden. Vänd i kycklingen och låt den stå i 5-10 min. Stek sedan på medelvärme i olja tills den är genomstekt. Använd ett stänkskydd då det kan stänka. |
3
Done
|
SalladenRiv moroten och blanda med salladen, vinägern, olja och salt. |
4
Done
|
SeveraFördela salladen i djupa fat. Toppa med blomkål, skivad kyckling och sötsursås. |