Ingredients
-
1 paket Pizzadeg
-
Fyllning
-
75 g Rumstempererat smör
-
1 dl Farinsocker
-
0.5 dl Strösocker
-
1 msk Kanel
-
3 tsk Majsstärkelse
-
Topping
-
Pärlsocker
-
Mjölkatt pensla med
Directions
Snabba kanelbullar med färdigköpt pizzadeg. Ibland vill man att det ska gå fort och då är detta ett perfekt sätt att få goda bullar på. Jag rekommenderar pizzadeg från Pop Bakery(adlink), har testat andra sorter med de blev inte lika bra. Pop Bakery har även glutenfri deg.
Det blir förvånasvärt gott för att vara gjort på färdigköpt pizzadeg. Något fräsigare men med Pop bakerys deg tycker jag att de blev mjuka inuti.
Länk till video för att se hur jag gör de snabba bullarna.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål tills du har en jämn och krämig fyllning |
2
Done
|
Mjöla en skärbräda lätt och veckla ut pizzadegen. Bre på ett jämnt lager med fyllning och rulla ihop till en tajt rulle. Dela i 1.5 cm tjocka bullar. Placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller i formar. Pensla bullarna med valfri mjölk och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i ca 10 min i mitten av ugnen. Låt svalna och servera direkt! Förvara de bullarna som blir över i en påse. |