Ingredients
-
Mandelmassa
- 100 g Sötmandel
- 2 dl Florsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 0.75 dl Kallt vatten
-
Grädde
- 1.5 dl Vispgrädde
- 1 krm Bakpulver
-
Övrigt
- Pågens små semlebullar
- Florsocker
Directions
Snabba minisemlor med krämig mandelmassa och lättvispad grädde. Jättegoda små semlor med Påges semlebullar, hemmagjord mandelmassa och lättvispad grädde. Perfekt när man inte har mycket tid men vill ha små goda semlor. Tycker personligen att Pågens små bullar är väldigt goda. Bra kardemummasmak och lagom söta som ger supergoda minisemlor.
Steps
1 Done | MandelmassanKoka upp vatten och koka mandlarna i 5 minuter. Sila av och låt svalna. Nu kan du enkel klämma bort skalet. |
2 Done | Mixa mandlar och florsocker i en matbererdare. Tillsätt vatten och vaniljsocker. Smaka eventuellt med mer florsocker eller mer vatten. Mixa mandelmassan slät. |
3 Done | Vispa gräddeVispa kall grädde långsamt med en knivsudd bakpulver tills den är fluffig och lättvispad. |
4 Done | Montera semlornaSkär av en bit av locket och gröp ur lite av innehållet i semlan. Fyll med mandelmassa och grädde. Lägg på locket och pudra över florsocker. |