• Hem
  • Bullar
  • Snabba minisemlor med krämig mandelmassa och lättvispad grädde
0 0
Snabba minisemlor med krämig mandelmassa och lättvispad grädde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Mandelmassa
100 g Sötmandel
2 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
0.75 dl Kallt vatten
Grädde
1.5 dl Vispgrädde
1 krm Bakpulver
Övrigt
Pågens små semlebullar
Florsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Snabba minisemlor med krämig mandelmassa och lättvispad grädde

  • 25
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Mandelmassa

  • Grädde

  • Övrigt

Steg

Dela

Snabba minisemlor med krämig mandelmassa och lättvispad grädde. Jättegoda små semlor med Påges semlebullar, hemmagjord mandelmassa och lättvispad grädde. Perfekt när man inte har mycket tid men vill ha små goda semlor. Tycker personligen att Pågens små bullar är väldigt goda. Bra kardemummasmak och lagom söta som ger supergoda minisemlor.

Steg

1
Färdig

Mandelmassan

Koka upp vatten och koka mandlarna i 5 minuter. Sila av och låt svalna. Nu kan du enkel klämma bort skalet.

2
Färdig

Mixa mandlar och florsocker i en matbererdare. Tillsätt vatten och vaniljsocker. Smaka eventuellt med mer florsocker eller mer vatten. Mixa mandelmassan slät.

3
Färdig

Vispa grädde

Vispa kall grädde långsamt med en knivsudd bakpulver tills den är fluffig och lättvispad.

4
Färdig

Montera semlorna

Skär av en bit av locket och gröp ur lite av innehållet i semlan. Fyll med mandelmassa och grädde. Lägg på locket och pudra över florsocker.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Ugnsbakad tortelloni med tomatsås, spenat och mozzarella
Nästa
Ugnsbakad lax med citronsås och potatis
Föregående
Ugnsbakad tortelloni med tomatsås, spenat och mozzarella
Nästa
Ugnsbakad lax med citronsås och potatis

Kommentera