Ingredients
-
200 g Bladspenat
-
1 st Lök
-
5 dl Grädde
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Chiliflakes
-
1 st Grönsaksbuljong
-
400 g Pasta
-
Salt
-
Majsstärkelseatt reda med
-
Peppar
-
Fetaost
-
300 g Fetaost
-
1 st Ägg
-
Sesamfrön
-
Majsstärkelse
Directions
Spenatpasta med sesampanerad fetaost – hulkenpasta. En krämig pasta med spenat som passar utmärkt att äta som den är eller som jag server med fetaost.
Steps
1
Done
|
SåsenBörja med att blanchera spenaten (lägga ner i kokande vatten i 1-2 minuter). Ta ut spenaten och koka pastan i samma vatten men salta vattnet innan. Ta med lite pastavatten när du tar ur spenaten (1 dl). Mixa spenaten i en matberedare. |
2
Done
|
Finhacka löken och stek i en djup panna i olja utan att löken tar färg. Tillsätt finhackad vitlök. Vänd i grädde och smula ner buljong. Peppra och låt puttra i ca 5-10 minuter. Vänd i den mixade spenaten och koka upp. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Red med majstärkelse enligt anvisnigarna på paketet. När du tycker konsistensen och smaken är bra - vänd i pastan. |
3
Done
|
FetaostenDela feta osten i 4 bitar. Vispa upp ett ägg i en skål, häll upp sesamfrön i en och majstärkelse (börjar med lite och häll upp mer om det behövs). Vänd fetaostbitarna först i majsstärkelse, sen ägg och sist sesam. |
4
Done
|
ServeraServera pastan med fetaosten. |