Ingredients
- 200 g Bladspenat
- 1 st Lök
- 5 dl Grädde
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Chiliflakes
- 1 st Grönsaksbuljong
- 400 g Pasta
- Salt
- Majsstärkelseatt reda med
- Peppar
-
Fetaost
- 300 g Fetaost
- 1 st Ägg
- Sesamfrön
- Majsstärkelse
Directions
Spenatpasta med sesampanerad fetaost – hulkenpasta. En krämig pasta med spenat som passar utmärkt att äta som den är eller som jag server med fetaost.
Steps
1 Done | SåsenBörja med att blanchera spenaten (lägga ner i kokande vatten i 1-2 minuter). Ta ut spenaten och koka pastan i samma vatten men salta vattnet innan. Ta med lite pastavatten när du tar ur spenaten (1 dl). Mixa spenaten i en matberedare. |
2 Done | Finhacka löken och stek i en djup panna i olja utan att löken tar färg. Tillsätt finhackad vitlök. Vänd i grädde och smula ner buljong. Peppra och låt puttra i ca 5-10 minuter. Vänd i den mixade spenaten och koka upp. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Red med majstärkelse enligt anvisnigarna på paketet. När du tycker konsistensen och smaken är bra - vänd i pastan. |
3 Done | FetaostenDela feta osten i 4 bitar. Vispa upp ett ägg i en skål, häll upp sesamfrön i en och majstärkelse (börjar med lite och häll upp mer om det behövs). Vänd fetaostbitarna först i majsstärkelse, sen ägg och sist sesam. |
4 Done | ServeraServera pastan med fetaosten. |