Ingredients
-
Såsen
- 3 msk Hoisinsås
- 3 tsk Kinesisk soya
- 2 msk Rapsolja
- 2 tsk Japansk soya
- 1 msk Sriracha
- 1 tsk Farinsocker
- 2 msk Crispy chili oil
-
Färsen
- 500 g Blandfärs
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Sichuanpeppar
-
Övrigt
- 250 g Äggnudlar
- 1 st Broccoli
- 30 g Spenat
-
Topping
- Salladslök
- Jordnötter
- Crispy chili oil
Directions
En snabb nudelrätt med färs och nudlar. Stek på valfri färs och blanda med sås, nudlar och grönsaker. Jag har i broccoli och spenat som jag placerar snabbt. Toppa sedan med salladslök, jordnötter och crispy chili oil.
Steps
1 Done | SåsenBlanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan. |
2 Done | Färsen och nudlarKoka upp vattnet till nudlarna och koka enligt anvisningarna på paketet. |
3 Done | Vänd ner nudlar, grönsakerna, såsen, nudelvattnet och vänd ihop. Smaka av och tillsätt evenutellt mer japansk soya, salt, sriracha eller olja. |
4 Done | Servera direkt och toppa med salladslök, crispy chili oil och jordnötter! |
3 Comments Hide Comments
Stekt färs med nudlar – enkelt och gott
mums så gott och lättlagat!!
Tack Emilia för inspiration till köket
Tack Lotta ❤
Verkligen enkelt och supergott👌🏼🤌🏼