Ingredients
-
400 g Fast tofu
-
1 dl Majsstärkelse
-
Glaze
-
0.75 dl Japansk soya
-
1 dl Vatten
-
1 msk Ljus risvinäger
-
0.5 dl Honunggår bra med agave eller farinsocker också
-
2 tsk Majsstärkelse
-
Topping
-
3 st Salladslök
-
3 msk Sesamfrön
-
Chili
Directions
Sticky tofu – gott tofurecept som går snabbt att laga och är relativt enkelt att svänga ihop. Servera tofu med förslagsvis ris och en syrlig gurksallad!
Tofu är ju i sig väldigt smaklöst så man behöver smaksätta det ordentligt för att det ska bli gott. Marinera tofun så att den får suga ut sig massor med smak eller gör som i det här receptet och vänd tofun i en glaze.
Tofu blir också väldigt gott om man panerar och steker det i rikligt med olja så att den får en krispig yta.
För fler recept med tofu kan du kika här: Tofurecept.
Steps
1
Done
|
Sätt tofun under pressDet här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt. |
2
Done
|
TIllaga tofunTärna tofun och vänd sedan ihop med majstärkelse i en skål så att alla bitar är täckta. Stek tofun i rikligt med olja tills de är gyllene, de kommer ta lite tid. Under tiden kan du göra glazen. |
3
Done
|
GlazenBlanda ingredienserna i en skål. Lägg över i pannan som du stekt tofun. Glazen kommer snabbt att tjockna. Vänd då i tofun tillsammans med lite sesamfröm tills bitarna är täckta. |
4
Done
|
ServeraToppa med salladslök, mer sesamfrön och chili. Servera tofun med förslagsvis ris och en gurksallad! |
One Comment Hide Comments
Det blev väldigt gott. Jag satte vitvinsvinäger blandat med vatten istället för risvinäger. Sen wokade jag finskuren grönkål med vitlök i oljan som blivit över efter att jag stekt tofun. Mannen som är en riktig korvälskare tyckte också det var gott. Istället för ris hade vi långkornigt havre. Detta kommer jag definitivt att laga på nytt.