Ingredients
- 5 dl Vetemjöl
- 2.5 dl Kakao
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Bikarbonat
- 2 tsk Vaniljsocker
- 3 st Ägg
- 3 dl Strösocker
- 1 dl Rapsolja
- 3.5 dl Naturell yoghurt
- 150 g Bakchoklad Mörk
Directions
Jag hade inte mina muffins i en muffinsplåt så de växte lite på bredden, men har du en så är det en fördel – däremot påverkar det ju inte smaken utan de är väldigt goda ändå!
Du kan blanda ljus och mörk choklad beroende på vad du tycker om!
Steps
1 Done | FörberedelserSätt ugnen på 175 grader och grovhacka chokladen. |
2 Done | MuffinsmetBlanda ihop alla torra ingredienser: vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan. |
3 Done | Vispa ägg och socker till en jämn vit smet. |
4 Done | Tillsätt olja och yoghurt till smeten och rör ihop. |
5 Done | Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet. |
6 Done | Ha till sist i den mörka chokladen. Spara 1/3 av den hackade chokladen till garnering |
7 Done | Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Fyll formarna till 2/3 på höjden och toppa med den hackade chokladen. |
8 Done | Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 12-20 minuter. Beror på hur stora formar du har, samt din ugn. |