Ingredients
-
5 dl Vetemjöl
-
2.5 dl Kakao
-
2 tsk Bakpulver
-
1 tsk Bikarbonat
-
2 tsk Vaniljsocker
-
3 st Ägg
-
3 dl Strösocker
-
1 dl Rapsolja
-
3.5 dl Naturell yoghurt
-
150 g Bakchoklad Mörk
Directions
Jag hade inte mina muffins i en muffinsplåt så de växte lite på bredden, men har du en så är det en fördel – däremot påverkar det ju inte smaken utan de är väldigt goda ändå!
Du kan blanda ljus och mörk choklad beroende på vad du tycker om!
Steps
1
Done
|
FörberedelserSätt ugnen på 175 grader och grovhacka chokladen. |
2
Done
|
MuffinsmetBlanda ihop alla torra ingredienser: vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan. |
3
Done
|
Vispa ägg och socker till en jämn vit smet. |
4
Done
|
Tillsätt olja och yoghurt till smeten och rör ihop. |
5
Done
|
Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet. |
6
Done
|
Ha till sist i den mörka chokladen. Spara 1/3 av den hackade chokladen till garnering |
7
Done
|
Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Fyll formarna till 2/3 på höjden och toppa med den hackade chokladen. |
8
Done
|
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 12-20 minuter. Beror på hur stora formar du har, samt din ugn. |