Ingredients
-
8 st Taco boats
-
3 dl Riven ost
-
3 dl Fryst majs
-
Kyckling
-
500 g Kycklinginnerfilé
-
2 msk Chipotle paste
-
2 msk Neutral olja
-
0.5 tsk Chilipulver
-
Salt
-
Peppar
-
Mangosalsa
-
1 st Avokado
-
3 dl Mango
-
0.5 st Rödlök
-
10 st Körsbärstomater
-
1 tsk Neutral olja
-
Salt
-
Jalapenomajonnäs
-
1.5 dl Majonnäs
-
0.75 dl Gräddfil
-
0.75 dl Jalapenos
Directions
Smarriga tacoboats med chipotlemarinead kyckling, smörstekt majs, ost, mangosalsa och jalapenomajonnös. En enkel och väldigt god helgmiddag! Jag köper tacoboats från Old el paso som finns i de allra flesta matbutiker.
Receptet ger 8 st taco boats och man kanske äter 2-4 st per person. Avgör själv hur många tacos ni äter och utöka receptet efter det.
Steps
1
Done
|
Majs och kycklingStek majset i smör tills de tinat och fått lite yta. Salta, |
2
Done
|
JalapenomajonnäsBlanda ihop gräddfil, majonnäs och finhackad jalapeno på burk. Smaka av med salt. |
3
Done
|
MangosalsaTina mango ifall den är fryst och dela i mindre bitar. Finhacka rödlök och tomat. Tärna avokado. Blanda ihop med olja och lite salt. |
4
Done
|
Gratinera och serveraFördela kycklingen i tacobåtarna. Toppa med majs och ost. Gratinerna i ugnen på 200 grader o ca 5-10 minuter tills osten smält. |