Ingredients
- 8 st Taco boats
- 3 dl Riven ost
- 3 dl Fryst majs
-
Kyckling
- 500 g Kycklinginnerfilé
- 2 msk Chipotle paste
- 2 msk Neutral olja
- 0.5 tsk Chilipulver
- Salt
- Peppar
-
Mangosalsa
- 1 st Avokado
- 3 dl Mango
- 0.5 st Rödlök
- 10 st Körsbärstomater
- 1 tsk Neutral olja
- Salt
-
Jalapenomajonnäs
- 1.5 dl Majonnäs
- 0.75 dl Gräddfil
- 0.75 dl Jalapenos
Directions
Smarriga tacoboats med chipotlemarinead kyckling, smörstekt majs, ost, mangosalsa och jalapenomajonnös. En enkel och väldigt god helgmiddag! Jag köper tacoboats från Old el paso som finns i de allra flesta matbutiker.
Receptet ger 8 st taco boats och man kanske äter 2-4 st per person. Avgör själv hur många tacos ni äter och utöka receptet efter det.
Steps
1 Done | Majs och kycklingStek majset i smör tills de tinat och fått lite yta. Salta, |
2 Done | JalapenomajonnäsBlanda ihop gräddfil, majonnäs och finhackad jalapeno på burk. Smaka av med salt. |
3 Done | MangosalsaTina mango ifall den är fryst och dela i mindre bitar. Finhacka rödlök och tomat. Tärna avokado. Blanda ihop med olja och lite salt. |
4 Done | Gratinera och serveraFördela kycklingen i tacobåtarna. Toppa med majs och ost. Gratinerna i ugnen på 200 grader o ca 5-10 minuter tills osten smält. |