Ingredients
-
1 st Romansallad
-
20 st Körsbärstomater
-
2 st Burrata
-
0.5 dl Olivolja
-
0.5 dl Parmesan
-
1 msk Honung
-
Salt
-
Peppar
-
6 st Brödskivor
-
1 msk Balsamvinäger
-
2 msk Basilika
-
2 msk Balsamvinäger
Directions
Tomatsallad med burrata, hemmagjorda krutonger och parmesandressing. En lite fräschare rätt som man antingen äta som en lättare lunch eller som förrätt. Viktigt att välja goda och söta tomater då de tar stor plats i rätten och det gör skillnad på helheten.
Steps
1
Done
|
TomaternaSkiva tomaterna och blanda med 1 msk olivolja, basilika och flingsalt. |
2
Done
|
KrutongerSkiva bort kanterna på brödskivorna och skär brödet i 1 cm stora kuber. Rör ihop med 1 msk olivolja och lite flingsalt. Rosta i en torr panna tills de fått färg. |
3
Done
|
ParmesandressingBlanda parmesan, honung, balsamvinäger, salt, peppar. Du kan också ha balsamico istället för honung och balsamvinäger. |
4
Done
|
Skiva romansalladen och lägg den i botten av 2 tallrikar. Lägg tomaterna och krutongerna ovanpå och sedan burratan. Strö över lite balsamico och tryffelolja (om du har, inget måste) på burratan. Ringla till sista över parmesandressingen. |