0 0
Tomatsallad med burrata, hemmagjorda krutonger och parmesandressing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 st Romansallad
20 st Körsbärstomater
2 st Burrata
0.5 dl Olivolja
0.5 dl Parmesan
1 msk Honung
Salt
Peppar
6 st Brödskivor
1 msk Balsamvinäger
2 msk Basilika
2 msk Balsamvinäger

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Tomatsallad med burrata, hemmagjorda krutonger och parmesandressing

  • 30 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Tomatsallad med burrata, hemmagjorda krutonger och parmesandressing. En lite fräschare rätt som man antingen äta som en lättare lunch eller som förrätt. Viktigt att välja goda och söta tomater då de tar stor plats i rätten och det gör skillnad på helheten.

Steps

1
Done

Tomaterna

Skiva tomaterna och blanda med 1 msk olivolja, basilika och flingsalt.

2
Done

Krutonger

Skiva bort kanterna på brödskivorna och skär brödet i 1 cm stora kuber. Rör ihop med 1 msk olivolja och lite flingsalt. Rosta i en torr panna tills de fått färg.

3
Done

Parmesandressing

Blanda parmesan, honung, balsamvinäger, salt, peppar. Du kan också ha balsamico istället för honung och balsamvinäger.

4
Done

Skiva romansalladen och lägg den i botten av 2 tallrikar. Lägg tomaterna och krutongerna ovanpå och sedan burratan. Strö över lite balsamico och tryffelolja (om du har, inget måste) på burratan. Ringla till sista över parmesandressingen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta med parma och tomater
previous
Parmapasta med vitlökssmörad pasta och ugnsrostade tomater
Mjuk saffranskaka med vaniljvisp
next
Saftig saffranskaka med mandelmassa och vaniljvisp
Pasta med parma och tomater
previous
Parmapasta med vitlökssmörad pasta och ugnsrostade tomater
Mjuk saffranskaka med vaniljvisp
next
Saftig saffranskaka med mandelmassa och vaniljvisp

Add Your Comment