Ingredients
-
600 g Ravioli
-
Tomatsås
-
500 g Tomatsås
-
5 dl Grädde
-
1 msk Oregano
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Olivolja
-
2 msk Tomatpure
-
Salt
-
Peppar
-
Topping
-
4 dl Riven mozzarella
-
2 st Mozzarella
-
1 kruka Basilika
Directions
Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravioli i krämig tomatsås. Superenkel och god vardagsrätt. Köp dina favoritravioli, gör en krämig tomatsås och skjutsa in i ugnen. På drygt 40 minuter har du en färdig pastagratäng. Jag blandade raviolis med olika smaker så här är det fritt fram att göra rätten vegansk (finns vegansk ravioli) vegetarisk eller med kött.
Servera sedan din bakade pasta med en god sallad!
Steps
1
Done
|
Fräs vitlöken på svag värme i olivoljan. Tillsätt tomatpuren och fräs lite till. Tillsätt tomatåsen och låt koka upp. Låt puttra i 10 min. Tillsätt grädde, oregano och salta och peppra. Koka upp. |
2
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. Häll över pastan i i en form (okokt) och häll över såsen så raviolin täcks. Blanda. Toppa med både riven mozzarella och vanlig mozzarella. Grädda i ugnen i ca 20-25min. |
3
Done
|
Toppa med färsk basilika och servera! |
2 Comments Hide Comments
Hej. Dum fråga kanske men köpte rak ravioli. Står på påsen att den ska kokas i tre minuter. Om jag har den i ugnen så länge som de står i receptet kommer den bli ”överkokt” då?
Hej! Den blir inte överkokt, den kokar mycket långsammare i såsen än i kokande vatten 😍