Ingredients
-
1.5 dl Röda linser
-
2 st Morötter
-
200 g Champinjoner
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 dl Vatten
-
1 st Grönsaksbuljong
-
2 paket Krossade tomater
-
0.5 dl PersiljaFärsk
-
Örtsaltefter smak
-
1 msk Grönsaksfond
-
Pepparefter smak
-
1 tsk Oregano
-
Pasta
Directions
Enkel och god linsbolognese som är både billig att laga och bra att ha i matlådor. När jag gör en linssås vill jag alltid ha i grönsaker. Det gör jag för att dryga ut såsen och för att få att den ska ge en bättre mättnad.
Steps
1
Done
|
Finhacka morötterna och champinjonerna. |
2
Done
|
Stek morötterna och champinjonerna i olja i en panna. Tillsätt sedan krossade tomater, grönsaksbuljong, grönsaksfond, peppar, oregano, örtsalt, linser och vatten. Låt puttra i ca 20 min (tillsätt mer vatten om det behövs). |
3
Done
|
Koka pastan när det är 5-10 min kvar på såsen. Smaka av såsen och tillsätt färsk persilja. |
4
Done
|
Servera med pasta! |