Ingredients
-
Gryta
-
500 g Skogschampinjoner
-
2 dl Belugalinser
-
2 st Morötter
-
2 st Schalottenlök
-
3 st Vitlöksklyftor
-
0.5 dl Tomatpure
-
1 st Grönsaksbuljong
-
1 st Svampbuljong
-
2.5 dl Rödvin
-
1 liter Vatten
-
2 st lagerblad
-
Cayennepeppar
-
Salt
-
Peppar
-
Timjan
-
1 tsk Grov senap
-
Potatispuré
-
800 g Mjölig potatis
-
1.5 dl Mjölk
-
75 dl Smör
-
Muskotnöt
-
Salt
-
Peppar
-
Övriga tillbehör
-
Créme Fraiche
-
Picklad rödlök
-
Persilja
Directions
Mustig lingryta med svamp och belugalinser. Servera med potatispuré, Creme fraiche, picklad rödlök och örter.
Steps
1
Done
|
FörberedelserTärna morötterna, finhacka schalottenlöken, skala vitlöken och ansa och skiva skogschampinjonerna. |
2
Done
|
Fräs svampen i en stor gryta i smör och olja. (den du ska använda till grytan). Ställ den sedan åt sidan och tillsätt schalottenlöken och morötterna. Fräs till löken mjuknat något. Pressa vitlöken och blanda i tomatpurén, senapen, linserna, timjan efter smak och låt steka i 1-2 min. Smula i buljongtärningarna, häll i vinet, vattnet och lagerbladen. Salta och peppra. Koka upp och låt puttra i ca 30-40 minuter. Rör om då och då. Under tiden grytan kokar så förbered potatispurén. |
3
Done
|
När grytan har puttrat färdigt. Plocka ut lagerbladen, vänd i svampen och red med lite majstärkelse för att få en något tjockare gryta. Smaka av med salt och peppar. |
4
Done
|
PotatispurénSkala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltad vatten. Koka den inte för länge så att de börjar smula söder utan den ska vara precis kokt. |
5
Done
|
Servera grytan med potatispuren, creme fraishe och färsk persilja eller färsk timjan. Lite picklad rödlök vid sidan av är också gott till men inget måste! |