Ingredients
- 500 g Zucchini
- 1 st Paprika röd
- 100 g Spenat
- 1 st Gullök
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 tsk Cayennepeppar
- Salt
- Peppar
-
Bechamelsås
- 1.5 liter Ljummen mjölk
- 4.5 msk Vetemjöl
- 30 g Smör
- Salt
- Muskotnöt
-
Övrigt
- 200 g Riven ost
- 3 dl Parmesan
- Lasagneplattor
Directions
Enkel, krämig och god vit vegetarisk lasagne. I denna lasagne hade jag zucchini, spenat och paprika. Har du andra grönsaker hemma som du behöver använda upp så kan du variera med dem.
Steps
1 Done | FyllningHacka löken. Skiva zuccuni tunt och paprika. Stek på löken i olja tills den mjuknat något. Tillsätt paprika, zucchini och vitlök. Salta, peppra och krydda med cayennepeppar. Stek på till grönsakerna mjuknat. Häll på mer om det behövs. Tillsätt sist spenaten och stekt på tills den släppt vätska. |
2 Done | BechamelSmält smöret i en kastrull. Värm upp mjölken i micron så att den är ljummen. Tillsätt mjölet och rör ihop tills de har klumpats ihop med smöret. Låt det gå en kort stund utan att det bränns och tillsätt sedan lite mjölk åt gången. Ungefär 1/3. Låt det koka upp och tillsätt resten. Fortsätt så under omrörning tills all mjölk är i. Riv ner muskotnöt och salta. Smaka av. Bechamelen kommer ge smak till lasagnen så vi vill inte ha en smaklös bechamel. |
3 Done | Montera lasagnenSätt ugnen på 200 grader. Ta fram en form ca 20x30 cm. Häll på lite bechamel i botten (ca 1-2 dl). Varva sedan - plattor, fyllningen, bechamel, och lite riven ost (spara mest till toppen). På sista lagret har du enbart bechamel och riven ost. Täck formen med folie och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Ta av foliet och grädda i ca 10-15 min till eller tills lasagnen fått färg. Låt den svalna och sätta sig något och servera sedan med en god sallad till! |