https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Ljumen nudelsallad med krispig sesamtofu

Cooking Time: 40
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
Ljumen nudelsallad med krispig sesamtofu. Älskar asiatisk mat och den här rätten är riktigt fräsch och god! Tofu är ju ett riktigt najs tillbehör när man smaksätter den och steker...

Emilia

oktober 14, 2019
Like 7
Read More
Comment
Share

Glutenfria brownie cookies

  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
Brownie cookies, variant 2 utan vitt mjöl. Okej, jag har inte hunnit optimera receptet men jag delar det ändå, så...
Comment
Share

Svalkande smoothie på banan, bär och yoghurt

Cooking Time: 10 min
  • Frukost
  • Smoothies
Enkel och god smoothie på blandade  är, banan och naturell yoghurt som vi gjorde i Serbien i somras. Försöker variera...
Comment
Share

Brigadeiro – brasilianska chokaldtryfflar på kondenserad mjölk

Cooking Time: 25 min
  • Bollar
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Julgodis och julbakverk
  • Tilltugg
  • Brazilian Brazilian
Supergoda brasilianska chokladtryfflar gjorda på kondenserad mjölk. Om du inte testat dem så gör det! Så otroligt goda och enkla...
2 Comments
Share

Kaka med syrliga körsbär

  • Efterrätter
  • Övrigt gott
Saftig, mjuk och lagom söt körbärskaka! De syrliga körbären gifter sig så bra med söta kakan. Har inte testat att...
Comment
Share

Kärleksmums mugcake

Cooking Time: 10 min
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Nyttiga efterrätter
Kärleksmums mugcake. Jag har gjort en liknande ”kaka” innan, men nu med godare glasyr gjord på Barebells chokladsås. Du kan...
Comment
Share

Morotskladdkaka

Cooking Time: 35 min
  • Efterrätter
  • Kladdkakor
En kladdig variant, men också en väldigt god variant av morotskaka! Vet inte vilken som är godast av den klassiska,...
Comment
Share

Dadelbollar med jordnötssmörsgömma

  • Efterrätter
  • Nyttiga efterrätter
Enkla och perfekta dadelbollar som är perfekta som snacks eller mellanmål, om man vill kan man även ringla över mörk choklad!?

Emilia

oktober 9, 2019
Like 3
Read More
Comment
Share

Äppelkaka med mandelmassa

Cooking Time: 60
  • Efterrätter
  • Övrigt gott
Saftig äppelkaka med mandelmassa och mandelflarn. Äpplen och mandelmassa är ju en magiskt kombo. Riktigt gott med vaniljglass eller vaniljsås till men går även att äta som den är.

Emilia

oktober 9, 2019
Like 35
Read More
2 Comments
Share

Filodegsmuffins med fetaost

Cooking Time: 40 min
  • Balkanmat
  • Brunch recept
  • Frukost
  • Övrigt
  • Sommarmat
  • Tilltugg
Idag vill jag tipsa om dessa filodegsmuffins med fetaost! Perfekta till soppa, som mellis eller helgfrukost! Riktigt goda och saftiga...
Comment
Share

Dadelbollar med smak av apelsin

Cooking Time: 30 min
  • Efterrätter
  • Nyttiga efterrätter
Dadelbollar med smak av apelsinchoklad. Smidiga, enkla och goda bollar att ha som snacks eller mellanmål. Går även bra att...
Comment
Share

Hallonsmoothie med kakao

Cooking Time: 10 min
  • Brunch recept
  • Frukost
  • Smoothies
En hallonsmoothie med en liten kakaotwist, väldigt gott faktiskt! Och äggröra till. Smoothie gör vi oftast på helgerna då det...
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Superkrämig och god ryggspasta med champinjoner! ✨
Superkrämig och god ryggspasta med champinjoner! ✨️

Ingredienser 
5 serveringar 
500 g ryggbiff
250 g champinjoner
1/2 lök
1 vitlöksklyfta 
25 g smör
2 dl creme fraiche 
5 dl grädde
1 msk Oxfond 
1 tsk kinesisk soja
1 dl riven parmesan 
Peppar
Eventuellt salt
350 g pasta

Gör såhär
Torka av och salta ryggbiffen ordentligt på båda sidorna. Stek sedan i olja på hög värme tills den får ordentligt med yta. Ställ å sidan och vila. Delar sedan köttet i bitar. Det gör ingenting om köttet fortfarande är rått. Det kommer gå klart i såsen och bli medium. 

Börja koka pastan.
Tärna löken, ansa och skiva champinjonerna. Fräsch löken och champinjonerna utan smör och olja.
Tills de släppt lite vätska. Vänd i smöret och riven vitlök. 
Vänd i grädde, creme fraiche, fond och soja. Låt puttra ihop en stund på medelvärme.
Peppra ordentligt och riv i parmesan. Smaka av med salt. Vänd i ryggbiffen och pastan.

#pasta #ryggbiffspasta #matinspo

Fejk raffaello eller snöbollar med vaniljrån! Så e
Fejk raffaello eller snöbollar med vaniljrån! Så enkla och otroligt goda! Testa 😍

Ingredienser 
1 pkt vaniljrån ca 175g
200 g kondenserad mjölk
100 g färskost
6 dl riven kokos 

Att ringla över 
100 g vit 

Gör såhär 
Mixa rånen och kondensersd mjölk. Addera kokos och färskost. Mixa ihop.
Forma till bollar. Låt stelna i kylen.
Ringla eller doppa i choklad. Servera!

#julgodis #kokos #Efterrrätt

GLASSBOMB! 🍧 perfekt till nyår! Festligt och du ka
GLASSBOMB! 🍧 perfekt till nyår! Festligt och du kan förbereda allt innan!
Glassomb är verkligen inte bara för barn utan enbart barnsligt gott 😄😄 

Ingredienser 
14-16 bitar
1.5 liter chokladglass
0.5 liter hallonsorbet 
0.5 liter mangosorbet
En fryst kladdkaka 

Hallonsås (valfritt att ha i, kan serveras till bara)
4 dl frysra hallon
0.5 dl vatten
0.25 dl Strösocker 
0.25 dl gelesocker 

Italienk maräng 
3 äggvitor
2 dl socker
0.75 dl vatten 

Hallonsås
Koka upp hallon och vatten. Mosa så bären löses upp.  Tillsätt sen sockret och koka i 2 min. Låt svalna. Om du vill ha i glassbomben så vänta tills den svalnat helt innan du börjar montera den.
Hallonsåsen kan bli lite isig i bomben men den är god. 

Glass prepp
Plasta insidan av en lämplig bunke. Låt platsen hänga över kanten så du kan täcka bunken sen. 
Ta ut chokladglassen och bre ut den längst med botten och sidorna. Lägg I frysen.
Här kan du ha hallonsås. Frys in och ha sedan på Hallonsorbet & mangosorbet. Känner du att du att glassen smälter så frys den en stund mellan lagren.  Tryck ner kladdkakan och jämna till botten. Täck med folie. 

Italienk maräng (gör detta samma dag eller dagen innan servering)
Vispa upp äggvitorka till ett vitt fluff.
Koka upp socker och vatten till 122 grader.
Häll sedan den varma lagen i äggvitorna med tunn stråle samtidigt som du vispar på hög hastighet. Vispa tills marängen svalnat (6-8 min) 

Lägg över bomben på ett serveringsfat.
Bre på marängen på glassbomben och bränn av. Förvara i frysen fram till servering.
Ta fram 5-10 min innan severing. Servera med hallonsås. 

#glass #bombalaska #glassbomb



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter