Ingredients
- 1.5 dl Röda linser
- 2 st Morötter
- 200 g Champinjoner
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 dl Vatten
- 1 st Grönsaksbuljong
- 2 paket Krossade tomater
- 0.5 dl PersiljaFärsk
- Örtsaltefter smak
- 1 msk Grönsaksfond
- Pepparefter smak
- 1 tsk Oregano
- Pasta
Directions
Enkel och god linsbolognese som är både billig att laga och bra att ha i matlådor. När jag gör en linssås vill jag alltid ha i grönsaker. Det gör jag för att dryga ut såsen och för att få att den ska ge en bättre mättnad.
Steps
1 Done | Finhacka morötterna och champinjonerna. |
2 Done | Stek morötterna och champinjonerna i olja i en panna. Tillsätt sedan krossade tomater, grönsaksbuljong, grönsaksfond, peppar, oregano, örtsalt, linser och vatten. Låt puttra i ca 20 min (tillsätt mer vatten om det behövs). |
3 Done | Koka pastan när det är 5-10 min kvar på såsen. Smaka av såsen och tillsätt färsk persilja. |
4 Done | Servera med pasta! |