Ingredients
-
Bakad potatis
-
4 st Bakpotatismedelstora
-
1 msk Rapsolja
-
2 msk Smält smör
-
Peppar
-
Salt
-
Röran
-
1 liten burk Créme Fraiche
-
1 burk Tångkaviar
-
0.5 st Rödlök
-
2 msk Dill
-
Saltefter smak
Directions
Bakad potatis med enkel romröra. En röra som passar perfekt till både rårakor och bakad potatis. Du kan köra på vilken sorts rom du gillar.
Det här sättet att göra bakpotatis på förkortar baktiden i ugnen och ger ett frasigt och gott skal. Genom att micra potatisen innan ugnen förkortar vi tiden som den behöver vara i ugnen. Skulle vi enbart micra potatisen tills den är klar vilken man också kan göra skulle skalet bli väldigt mjukt.
Genom att pensla potatisskalet innan får de en fin yta samtidigt som kryddorna kan fastna på skalet.
Steps
1
Done
|
Bakad potatisBörja med att nagga potatisen och micra potatisen 3-4 minuter per potatis på max effekt. Vi micrar för att förkorta tiden i ugnen. Här du ingen micro så gör det ingenting - då behöver potatisen bara gå längre i ugnen. |
2
Done
|
Bakad potatisLägg över potatisen på gallret i ugnen med en plåt under. Baka potatisen på 225 i ugnen i ca 1h-1,5h beroende på storlek på potatisen. Känn med en tandpetare när den är klar. |
3
Done
|
Finhacka dillen och rödlöken och rör ihop med Creme Fraiche, tångkaviar och salt och peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt. |
4
Done
|
Dela på potatisen och salta lite lätt och klicka röran. |