Ingredients
-
6 dl Vetemjöl
-
2.5 tsk Bakpulver
-
50 g Smör
-
3 dl Mjölk
-
0.5 tsk Salt
-
Pumpafrönatt toppa med
Directions
Scones är verkligen en av mina favoritfrukostar. Finns nästan inget godare än en nygräddad scones med marmelad en lördagmorgon tillsammans med lite apelsinjuice och te. Dessutom är scones relativt enkelt att baka och går dessutom snabbt!
Vill du testa fler varianter av scones så har jag fler recept:
Saffranscones – frasiga, goda och enkla
Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tärna smöret och nypa ihop med mjölbladningen. Häll i mjölken och blanda ihop till en kladdig deg, |
2
Done
|
Klicka ut 6 st scones på en plåt klädd med bakplåtspapper. Toppa med frön och grädda i ca 15-20 min. |