Ingredients
-
3 st Ägg
-
2 dl Strösocker
-
0.5 tsk saft Citron
-
1 tsk Majsstärkelse
-
1 st Banan
-
kulor Vaniljglass
-
8 msk Dulche de leche
-
Färska hallontopping
-
Mörk chokladtopping
Directions
Krispig maräng med seg insida, dulche de leche, banan, vaniljglass och lite hallon för att balansera upp syran. Det här en efterrätt i min smak och jag ska definitivt göra pavlova igen och testa olika toppingar. Vad är din favorittopping på pavlova?
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 170 g (den ska direkt sänkas till 120 när du har i marängen i ugnen) |
2
Done
|
Tillsätt sedan lite socker åt gången. 0.25-0.5 dl åt gången så vispar du kanske i 1 min. När du haft i allt socker vispar du i 5 min till. Den ska då vara len och du ska inte kunna känna några sockerkristaller mellan fingrarna. Vänd ner citronsaften och majstärkelsen och blanda försiktigt med en slickepott. |
3
Done
|
Klicka ut marängen på ett bakplåtspapper och forma små gropar i marängen. Ställ i ugnen och sänk nu värmen, låt gå i ugnen i ca 1h, de ska inte få färg. Låt marängerna svalna, Servera direkt eller låt stå til kvällen/dagen därpå torrt. |