Ingredients
- 10 st Lasagneplattor
- 250 g Ricotta
- 2.5 dl Valnötter
- 1 kruka Basilika
- 2 dl Parmesan
- 2 st Vitlökspulver
- 1.5 dl Olivolja
- Peppar
- Babytomater
- Salt
- 50 g Pinjenötter
Directions
En öppen lasagne eller en pastarätt? Hursomhelst så var det jättegott. Älskar valnötspeston och den tillsammans med tomaterna och ricottakrämen blev en perfekt kombo. Den här rätten blev väldigt fancy utan mycket krångel, en perfekt helgrätt! 🙂
Kan även rekommendera att bara göra valnötspeston och äta den med pasta och riven parmesan. Riktigt god!
Steps
1 Done | ValnötspestoBörja med att rosta nötterna i en torr panna i några min. Mixa sedan valnötterna och vitlöksklyftorna i en liten blender till ett smul. Tillsätt sedan 1 kruka basilika, peppar och olivolja och mixa lite till. Tillsätt tillsist riven parmesan och mixa en omgång till. Smaka av och tillsätt eventuellt mer peppar eller olivolja. |
2 Done | BabytomaternaDela tomaterna och marinera dem sedan i salt, peppar, lite socker (0.5 tsk) och 1.5 tsk olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 20 min. |
3 Done | Ricottakräm och pinjenötterBlanda ricotta med salt, peppar och ca 1 msk färsk hackad basilika. Rosta sedan pinjenötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllene. |
4 Done | Koka upp vatten och koka upp lasagneplattorna sedan är det dags för servering. |