Ingredients
-
500 g Falukorv
-
1.5 msk Tomatpure
-
2.5 msk Ketchup
-
1 st Gullök
-
5 dl Gräddeelle
-
2.5 msk Paprikapulver
-
1 msk Timjan
-
2 tsk Majsstärkelseatt reda med
-
Pepparefter smak
-
Örtsaltefter smak
-
Tillbehör
-
Ristillbehör
Directions
Korvstroganoff med ris – en klassiker som de flesta har sitt egna recept på! Min korvstroganoff är inte tomatbaserat utan jag gör det på grädde (matlagnings eller visp brukar variera), ketchup, tomatpure, salt, peppar, paprikapulver och timjan. Blir supergott! Servera med ris eller pasta och en god sallad till. Du kan själv välja om du vill göra korvstroganoffen på kalkonkorv, fläskkorv eller kanske vegetariskt. Oavsett vilket du väljer så funkar receptet lika bra.
Korvstroganoff passar jättebra i matlådan och håller sig bra i kylen i 5-6 dagar. Det går också utmärkt att frysa in korvstroganoff.
Steps
1
Done
|
Strimla falukorven och stek den i olja tills den får en fin yta. Ställ den åt sidan så länge. |
2
Done
|
Finhacka löken och fräs den i olja tills den blir mjuk. Tillsätt tomatpurén och ketchup och stek i några minuter. Tillsätt grädden, timjan, paprikapulver, örtsalt och peppar och låt puttra i några minuter. Låt puttra i några minuter, smaka av och servera sedan med ris eller pasta! |
3 Comments Hide Comments
Hej! Ska det vara msk timjan och paprikapulver? Det verkar lite mycket med 2,5 msk paprikapulver? Det ska inte vara tsk? 🤗
Det stämmer att det ska vara msk! Jag öser med kryddor 😄 men börja med mindre och smaka upp sen med mer!
Tack! 👍🤗