Ingredients
-
3 dl Röda linser
-
1 st Morötter
-
1 dl Solrosfrön
-
2.5 dl Västerbottenost
-
1 st Ägg
-
1 msk Persilja
-
2 st Vitlöksklyftor
-
0.25 st Chili
-
1.5 msk Rapsolja
-
Saltefter smak
-
Pepparefter smak
-
Tillbehör
-
Sallad
-
Picklad rödlök
-
Babytomater
-
Majonnäs
-
Sriracha
-
Créme Fraiche
-
Hamburgerbröd
Directions
Krispiga, enkla och goda linsburgare som vi åt med srirachamajonnäs, picklad rödlök, sallad och tomat. Väldigt enkla och goda burgare som både går att forma till små biffar eller större burgare. De rostade solrosfröna i burgarna ger ett bra tuggmotstånd och bra smak 🙂 testa!
Steps
1
Done
|
LinsburgareKoka linserna i 5-6 min tills de sväller och mjuknar upp. Skala och riv moroten. Rosta solrosfröna och låt dem svalna. Hacka chilin, vitlöken och persiljan så du har allt redo. |
2
Done
|
Sila av linserna och grovriv moroten. Stavmixa linserna och moroten grovt i en bunke (så att 2/3 a mosad men resten är i grova bitar ungefär). Tillsätt sen ägget, olja, persija, vitlök, chili, solrosfrön, osten, salt och peppar efter smak. Arbeta ihop smeten och forma sedan till hamburgare. |
3
Done
|
Stek burgare i olja på medelvärme i ca 5-6 min per sida. |
4
Done
|
TillbehörenBlanda önskad mängd sriracha, majonnäs och creme fraiche så du får den styrkan du vill ha. |
5
Done
|
Monterna burgaren och njut! |