0 0
Krispiga linsburgare med srirachamayo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 dl Röda linser
1 st Morötter
1 dl Solrosfrön
2.5 dl Västerbottenost
1 st Ägg
1 msk Persilja
2 st Vitlöksklyftor
0.25 st Chili
1.5 msk Rapsolja
Salt efter smak
Peppar efter smak
Tillbehör
Sallad
Picklad rödlök
Babytomater
Majonnäs
Sriracha
Créme Fraiche
Hamburgerbröd

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krispiga linsburgare med srirachamayo

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Krispiga, enkla och goda linsburgare som vi åt med srirachamajonnäs, picklad rödlök, sallad och tomat. Väldigt enkla och goda burgare som både går att forma till små biffar eller större burgare. De rostade solrosfröna i burgarna ger ett bra tuggmotstånd och bra smak 🙂 testa!

Steps

1
Done

Linsburgare

Koka linserna i 5-6 min tills de sväller och mjuknar upp. Skala och riv moroten. Rosta solrosfröna och låt dem svalna. Hacka chilin, vitlöken och persiljan så du har allt redo.

2
Done

Sila av linserna och grovriv moroten. Stavmixa linserna och moroten grovt i en bunke (så att 2/3 a mosad men resten är i grova bitar ungefär). Tillsätt sen ägget, olja, persija, vitlök, chili, solrosfrön, osten, salt och peppar efter smak. Arbeta ihop smeten och forma sedan till hamburgare.

3
Done

Stek burgare i olja på medelvärme i ca 5-6 min per sida.

4
Done

Tillbehören

Blanda önskad mängd sriracha, majonnäs och creme fraiche så du får den styrkan du vill ha.
Hacka tomater, sallad och rosta brödet i samma panna som du stekt burgarna.

5
Done

Monterna burgaren och njut!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
wok med kyckling och äggnudlar
previous
Äggnudelwok med grönsaker och kyckling
kycklingsoppa
next
Klar kycklingsoppa med grönsaker
wok med kyckling och äggnudlar
previous
Äggnudelwok med grönsaker och kyckling
kycklingsoppa
next
Klar kycklingsoppa med grönsaker

Add Your Comment