Ingredients
-
Kycklingkebab
-
500 g Kycklinglårfilé
-
2.5 dl Grekisk yoghurt
-
2 tsk Spiskummin
-
1 msk Paprikapulver
-
1 tsk Chiliflakes
-
1.5 msk Olivolja
-
3 st Vitlöksklyftor
-
0.5 tsk Peppar
-
1 tsk Salt
-
Pitabröd
-
ca 9 dl Vetemjöl
-
1 msk Rapsolja
-
4 dl Ljummet vatten
-
25 g Jäst
-
1 tsk Salt
-
Tillbehör
-
1 st Vitlök
-
3 dl Turkisk yoghurt
-
1 st Rödlök
-
20 st Körsbärstomater
-
Sallad
-
Persilja
-
Rapsolja
-
Salt
Directions
Kycklingkebab i hemmagjort pitabröd och vitlökssås. Såå himla gott och kan verkligen rekommendera att göra eget pitabröd. Det blir så saftigt och gott! Pitabröden går att frysa in och användas till t.ex falafel eller andra goda grejer! Det här recetpet ger ca 7-8 pitabröd. Vill du ha fler och frysa in kan jag rekommendera att göra dubbelsats.
Kycklingkebaben kan du antingen steka i panna, grilla på elgrill eller kolgrill eller så kan du också grilla/steka dem i ugnen. Kycklingen ska helst marineas i ett par timmar – med fördel över natten eller över dagen.
Steps
1
Done
8 h
|
KycklingkebabTärna kycklingen. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Smaka av så att den är lagom salt och tillsätt mer om det behövs. Vänd ner kycklingen och blanda så att marinaden täcker all kyckling. Ställ i kylskåpet över dagen eller över natten. |
2
Done
|
|
3
Done
|
PitabrödBlanda vatten, jäst, rapsolja och salt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl åt gången och arbeta till en smidig deg antingen i maskin eller för hand. Degen ska vara smidig och elastisk. Låt degen jäsa i bunken i ca 1-1.30h och sendan ytterligare 30 min på plåten när du kavlat ut dem. Kavla ut den till ca 15 cm runda bröd och ca 0.5-0.8 cm tjocka. |
4
Done
|
Grädda bröden.Innan du gräddar bröden. Vänd på den på plåten utan att punktera dem. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden tills de svällt upp (tar ca 4 min). Vänd på dm då och grädda i ca 2-3 min till. De ska inte få färg utan bara svälla och genomgräddas - totalgräddningstid kanske är 6-7 min men det beror på ugn. Är du osäker hur länge du behöver grädda så kan du börja med 1 som ett test. |
5
Done
|
Låt pitabröden svalna och servera sedan direkt! Om du inte äter upp alla så frys in dem! |
6
Done
|
TillbehörHacka tomater, persilja och rödlök. Blanda ihop i en bunke med olja och salt. |
7
Done
|
ServeraServera kycklingkebabab i pitabrödet med sallad, tomaterna och vitlöksåsen! |