Ingredients
-
4 st medelstora Mjölig potatis
-
2.5 dl Vetemjöl
-
1 tsk Salt
-
1 st Ägg
-
Sås
-
2 dl riven Parmesan
-
3 dl Vispgrädde
-
30 g Smör
-
Peppar
-
Salt
Directions
Hemmagjord gnocchi – supergoda frasig gnocchi. Jag älskar att koka gnocchin och sedan smörsteka den så att den får en fin yta. Gnocchi är så otroligt gott och inte så svårt som man man tro. Det som tar tar lite tid är att potatisen ska kokas och sedan svalna innan man kan göra degen. Men det är det värt! Jag vände hälften av gnocchin i en parmesansås med brynt smör och blandade med naturella. Testa om du inte gjort det!
Tillbehören och såsen till gnocchin går att variera men min personliga favorit är en enkel ostig sås med brynt smör.
Använd mjölig potatis men hittar du inte det så går det även bra med lite större färsk potatis.
Steps
1
Done
|
GnocchiKoka 4 st medelstora potatisar med skalet på. Anledningen till att man kokar med skalet på är för att inte få in för mycket vatten i potatisen. När potatisen är färdigkokt, låt den svalna en aning så att du kan skala den. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Täck degen med en ren kökshanduk. Ta ca 1 mandarin storlek av degen och rulla ut till en avlång remsa. Skär gnoccin i ca 1,5 cm långa bitar. Rulla och kläm löst med gaffel för att skapa fåror (detta är inget måste men det blir lite finare). |
4
Done
|
|
5
Done
|
SåsenBrynt smör i en panna tillsammans med färskmalen peppar. Tillsätt sedan grädden under omrörning och sen även osten. Låt koka upp och smaka av. Vänd hälften av gnocchin i såsen och servera sedan gnocchi utan sås och med tillsammans, men en god sallad. |
6
Done
|