Ingredients
-
4 dl Rågflingorgår att ersätta med havregryn
-
8 dl Havregryn
-
1 dl Pumpafrön
-
0.5 dl Solrosfrön
-
1.5 msk Kanel
-
2 dl Valnötterersätt med andra nötter eller mer frön
-
1 st Mogna bananer
-
0.75 dl Vatten
-
1 dl Rapsolja
-
0.5 dl Honung
Directions
Hemmagjord granola med banan. Krispig granola men nötter och banan som ger både smak och sötma. Du kan byta ut valnötterna mot andra nötter eller mer frön om du är allergisk. Granolan håller sig längre om du förvarar torrt i burkar men troligtvis går den åt väldigt fort!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 150 grader. |
2
Done
|
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ihop honung (agave eller annan sötning funkar också), vatten och olja i en kastrull och värm upp. Mosa ner bananen. Vänd sedan ner i de torra ingredienserna och kräma in i granolan. |
3
Done
|
Sprid ut granolan ordentligt på plåten och grädda i ca 30-40 minuter. Rör om efter 15 min. Granolan ska ha gyllenbrun färg och vara helt torr när den är klar. Låt den svalna och förvara sedan torrt i burkar |
2 Comments Hide Comments
Min banangranola blev inte alls krispig fast jag körde längre tid än receptet visade, vad gjorde jag för fel?
Hmm försöker tänka, spred du ut granolan ordentligt på plåten så att de inte låg på varandra?