Ingredients
-
500 g Filodeg
-
1 st Ägg
-
0.5 dl Rapsolja
-
1 dl Mjölk
-
1 burk Nutella
Directions
Krispiga och väldigt goda nutellarullar med filodeg. Kräver dessutom inte mer än 10-15 minuter att slänga ihop. Vill du inte använda Nutella så går det bra med annan hasselnöts eller chokladkräm. De är allra godast ljumna och krispiga, men går att värma på i efterhand.
Steps
1
Done
|
Börja med att sätta ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Vispa sedan ägget och rör ner mjölk och olja. Vispa upp lätt. |
3
Done
|
Lägg ett filodegspapper på en ren arbetsyta och pensla det med den smeten du precis vispat ihop. Repetera med ett till blad. På det 3e bladet smetar du på Nutella längs med ena långsidan, ett par msk. Vik in kortsidorna 1-2 cm och rulla ihop rullen och placera på plåten. Reptera tills filodegen är slut. |
4
Done
|
Grädda rullarna i 15-20 min i mitten av ugnen tills de är gyllene. Låt svalna en aning och servera sedan. De är godast när de är ljumna och fortfarande krispiga. Går bra att värma på i efterhand också! |