Ingredients
-
Fyllning
-
500 g Köttfärs
-
3 st Salladslök
-
0.5 dl Persilja
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
Smet att pensla filodegen med
-
2 st Ägg
-
1 dl Naturell yoghurt
-
0.75 dl Rapsolja
-
1 tsk Salt
-
1 tsk Bakpulver
-
Övrigt
-
500 g Filodeg
-
Sesamfrönatt toppa med
Directions
Filodegsrullar med köttfärs och salladslök. Saftiga och krispiga filodegsrullar som även går att göra vegetariska genom att byta ut köttfärsen till vegofärs. Du kan också smaksätta färsen med andra kryddor. Servera rullarna med en god syrlig sallad till!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Vispa ihop alla ingredienser till smeten. Med den kommer du både bre filodegsbladen men också pensla de färdiga rullarn. |
3
Done
|
Placera 2 filodegsblad på en ren köksbänk (dubbla blad). Pensla det översta bladet med ca 1-2 msk smet, lägg på ett till blad och repetera, på det fjärde bladet penslar du på smet och strör över 1/4 del av köttfärsen. Rulla ihop rullen genom att rulla in långsidan och placera den på plåten. Fortsätt så med 3 rullar till. |
4
Done
|
Pensla rullarna med smeten så att de är oredentligt penslade. Strö över sesamfrön och grädda i ca 20 min. Låt svalna något och servera sedan med en god sallad! |