Ingredients
-
Bao buns
-
7.5 dl Vetemjöl special
-
125 g Majsstärkelse
-
2 tsk Strösocker
-
1 tsk Torrjäst
-
3.25 dl Ljummet vatten
-
2.5 tsk Bakpulver
-
0.75 dl Rapsolja
-
fläsksidan
-
600 g Fläsksida
-
0.25 dl Kinesisk soya
-
0.25 dl Oystersås
-
0.25 dl Honung
-
0.5 dl Hoisinsås
-
0.25 dl Mirin
-
2.5 dl Vatten
-
1 st Schalottenlök
-
3 st Vitlöksklyftor
-
1.5 dl Kycklingbuljong
-
Topping
-
Jordnötter
-
Rädisor
-
Gurka
-
Morötter
-
Chili
-
Picklad rödlök
Directions
Bao buns kommer från Taiwan och betyder ångat bröd. Bao buns är alltså små luftiga och fluffiga bröd.
I den här rätten har jag serverat bao buns med marinerad fläsksida, krispiga strimlade grönsaker, chili, picklad rödlök och jordnötter. Det går även bra att servera tillsammans med annat protein! Det du måste ha för att göra bao buns är en ångkorg. Jag köpte min på ICA Maxi.
Steps
1
Done
|
Bao bunsBörja med att blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Blanda ljummet vatten och olja. Vänd sakta ner vätskan i de torra ingredienserna samtidigt som du arbetar degen med en slev eller låter degkroken i en köksassistens sköta jobbet. När alla degen gått ihop arbeta degen då i ca 10 minuter tills den är smidig och fin. Täck med kökshanduk och låt jäsa i ca 1,5 timme. |
2
Done
|
Dags att forma baosenNu ska degen ungefär dubblat sin storlek. Ta ut den och knåda den i några minuter. Kavla ut degen och stansa ut ca 8 cm runda cirklar. Pensla varje cirkel med lite neutral olja och vik ihop den. Kavla cirkel lätt och placera den på ett bullpapper (du kan också klippa ut små cirklar av bakplåtspapper och lägga brödet på.) Repetera tills degen är slut. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. |
3
Done
|
Ånga baosenEfter 30 min är det dags att ånga bröden. Viktigt att din ångkorg är lika stor som din kastrull så att den inte åker ner i vattnet eller sticker ut för mycket. Fyll din kastrull 1/3 med vatten och låt koka på medellåg värme. Placera korgen på kastrullen och ånga ca 3-4 buns åt gången. Ånga i ca 10-12 min. För mig tog det 12 min. Fortsätt så tills alla är gräddade. Låt bunsen svalna något och servera sedan direkt! |
4
Done
|
Marinerad fläsksidaDela fläsksidan i mindre bitar. Fräs i olja i en stor kastrull tills bitarna får färg, var försiktig då fettet kan spruta. Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan scharlottenlök och vitlök och fräs i någon min till. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Servera bao bunsServera bao buns med den marinerade fläsksidan, krispiga grönsaker, picklad rödlök chili och jordnötter. |
7 Comments Hide Comments
Great!Great!
Jättegott. Rev i lite ingefära och hade lite fisksås och sesamolja i glazen med
kul att höra! ska testa det nästa gång! 😀
Hoisinsås står i tillvägagångssättet men inte under själva receptet?
Fixar nu!
Behövde tillsätta 2 dl mjöl i degen den var helt lös
Du har rätt! Brukar ha 7.5 dl, glömt uppdatera här ❤️